Elektrik saatinin bakanlık mühürlerini koparıp saat içinde oynama yapmak.
merhaba herşeyden önce bu siteye tüm ilgi gösterenlere ve sorunlarımıza çare bulanlara çook teşekkür etmek isterim.benim olayım 24.03.2007 tarihinde tedaş görevlilerinin kiracı olduğum eve gelip elektrik sayacında yapılan kontrol sonrasında kaçak ve usulsüz elektrik kullanımına dair tarafıma tutanak tutulması. bende 26.03.2007 tarihinde tarafıma kesilmiş tutanakla beraber tedaş binasına gittim tarafıma 14 günlük 420 ylt tutarında para cezası kesildi,ayrıca mahkemeye çıkacagım tedaş yetkilileri tarafından söylendi.saatimin kontrolü sırasında saatin içinden numaratörlere sıkıştırılmış kürdan parçası çıkmış.fakat ben böyle birşey yapmadım.4 yıldan beride bu evde ikamet ediyorum yapmış olsaydım 4 seneden beri yapardım zaten.ama bunu ilgili makamlara anlatamadım.bunun sonucunda mahkemedende ayrıca bir para cezası veya hapis cezası çıkarmı? bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim..
Re: Elektrik saatinin bakanlık mühürlerini koparıp saat içinde oynama yapmak.
Sayın bredny_33,
Öncelikle geçmiş olsun. Elektrik sayaçlarının muhafazası abonelerin sorumluluğundadır. Detaylar için bu forumu incelerseniz, sorunuza birçok cevap bulabilirsiniz.
Esenlikler,
Re: Elektrik saatinin bakanlık mühürlerini koparıp saat içinde oynama yapmak.
elektriği kaçak kullanmak çeşitli şekillerde olabilir.sayacın mührü bozulmadan sivri bir cisimle sayacın dönmesini durdurmak mümkün.sayacın içinde numaratörlere sıkışmış bir kürdan parçası çıktı diyorsunuz.ve anladığım kadarıyla bu kürdan parçasından haberiniz yok.ıgörevliler haliyle bu kürdan parçasını bulduklarında sayaca dışardan müdehale edildiği gerekçesiyle kaçak tutanağı tutmuşlardır.ve hakkınızda suç duyurusunda bulunulmuşsa kaçak elektrik kullanmaktan ceza davası açılır.duruşmalara katılıp meramınızı orda anlatmanız gerekecektir.kamu davsı henüz açılmadıysa 420 YTL yi davadan önce ödemeniz cezada indirim sebebnidir.para cezası da tahminimce sayacın içindeki kürdan parçasından dolayı tüketimin eksik tahakkuk ettirilmesinden kaynaklanan bedelle ödemeniz gereken bedel arasındaki farktır.siz bir an önce bu parayı ilgili kuruma yatırın.ve hakkınızda ceza davası açılırsa da savunmanızı bu davada yaparsınız.bu tür davalarda hapis kararı çıkmıyor genellikle.para cezasına dönüştürülüyor.