Merhabalar,
Eşim evlilik nedeni ile istifa ettiği takdirde (nikah sonrası 1 sene içinde) işsizlik maaşından yararlanabilir mi?
Printable View
Merhabalar,
Eşim evlilik nedeni ile istifa ettiği takdirde (nikah sonrası 1 sene içinde) işsizlik maaşından yararlanabilir mi?
Ayrıca evlilik nedeni ile istifa edilmesinde ihbar sözkonusu olmayacağını bildiğim halde Çalışma Bakanlığı'ndan ihbar süresinin olduğunu söylediler. Kafamız iyice karıştı. Evlilik nedeni ile istifa edildiği takdirde ihbar olup/olmadığını nasıl öğrenebiliriz?
İş aktinizi kendi isteğinizle ve evlilik nedeni ile feshettiğinizde, işsizlik ödeneğinden yararlanamazsınız
Aşağıdaki linke bakınız lütfen;
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=629
Merhaba, Sayın üyeler!.Ben işsizlik sigortası kanunu çıktığından bu yana çalışmaktayım bir boşluğum yoktur.Emekliliğime 3 yıl var o zamana kadar da çalışırım.Sonuç olarak bu uygulamadan faydalanmadan emekli olursam ki öyle görünüyor,en azından kesintilerin bana ait olan bölümünü talep edebilirmiyim.Böyle bir uygulamaya yada bir davaya rastlayan varmı?.İlgisi ve bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum,şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.Pazar günü yapılacak olan seçimin ülkemize hayırlı olmasını dilerim
İşsizlik sigortası için yapılan kesintilerin işçiye geri ödenmesi şeklinde bir uygulama yok. Selamlar.