-
Almanya Emeklilik
Merhabalar;
Benim öğrenmek istediğim 17 yıl Almanya'da çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen bir kişi daha sonraki yıllarda sadece Türkiyede'ki çalışmalarından dolayı emekli olursa (yani Almanya'da geçen 17 yıllık çalışmayı hiçbirşekilde hesaba kattırmadan) , daha sonra bu 17 yıllık çalışmayla ilgili Alman Hükümetinden herhangi bir hak talep edebilirmi? (2.bir emeklilik, toptan ödeme, vs.)
Bilgi verirseniz çok sevinirim.teşekkürler
-
Re: Almanya Emeklilik
Selam
benim bildigime göre, TRye kesin dönüs yapan kisiye alman emekli dairesi, birikmis olan sigorta parasini - belli bir zaman gecdikden sonra - ödüyor.
TRye kesin dönerek almanyadan emekli olabilme imkani yok.
-
Eger Almanyada Emeklİ Olarak Tr Ye DÖnseydİnİz Ve Burdada Emeklİ Olma Sartlarini Yerİne Getİrİp Tekrar Tr De Emeklİ Olabİlİrdİnİz Ve 2 Yerden De Maas Alirdiniz...tr Ye DÖndÜkten Sonra Almanyada Emeklİ Olmak İcİn Basvurabİlecegİnİzİ Zannetmİyorum
-
Benİm Babamda 13 Yil ÇaliŞip Kesİn DÖnÜŞ Yapmadan TÜrkİyeyegeldİ Ve Gİtmedİ.gelİrkende Kredİ Çekİp Araba AlmiŞ Lakİn Burda Da Kaza Yapinca Alman HÜkÜmetİ Arabayi Elİnden Aldi DÖnÜŞ YapmadiĞi İÇİn .sİze Sorum Şu Babamin 13 Yillik Ssk Si Almanyadakİ Nasil Gerİ Alinabİlİr Yada Emeklİ Olmasi İÇİn Ne Yapmak Gerek.10.yildan Fazla Oldu .yardim Edenİmİz Yok .lÜtfen Yardimci Olunuz.dİlekÇe Yolladik Almanya Emeklİ Etmek İÇİn .ne Kabul Edİyor Nede Prİmlerİnİ Yolluyor.yardimci Olunuz Bİlen Varsa
-
mrb. almanyada birkaç sene sigortalı çalışılıpda türkiyeye dönen bir kişinin orada yatırılan sigorta pirimlerini isteyip türkiyedeki sigorta pirimleriyle birleştirilip emekli olunabiliniyormu cvp yazan olursa şimdiden çok tşk.
-
Evet.Ama emekli yaşı geldiğinde.Ancak bildiğiniz gibi Türkiyede emekli olma yaşı ile Almanyadaki emekli olma yaşı bir değil.Türkiyede gün sayısı yada yaş itibarı emekli olmak isteyen kişi ,yurtdışındaki günlerini saydırmak isterse,İkametinin Türkiyede olduğunu ve yurtdışı oturum hakkını kaybedebileceğini kabul etmiş sayılır.
İlgili kurumdan detaylı bilgi almanızda fayda var.
-
Almanya Emeklilik
İyi Günler ,
annem adına bir şey öğrenmek istiyorum. Annem Almanya'ya 1973 yılında gitti ve 1990 yılında temelli dönüş yaptı. Bulunduğu tarihler arasında 1985 den 1990 'a kadar çalıştı , yani 5 senelik bir çalışma süreci var . Kendisi 1951 doğumlu . Emeklilik için nereye ve hangi belgelerle baş vuru yapması gerekir veya böyle bir hakkı zaten mevcut değil midir ? Bilgi verebilen olursa çok memnun olurum . Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar,
Nilgün
-
Sanırım Almanyadan emekli olabilmesi durumunu soruyorsunuz.Temelli dönüş yaptıysa,Türkiyedeki anlaşmalı Kurum aracılığı ile bağlantı kurabilirsiniz (SSK),eğer dönüş sonrası toplu ödeme almadıysa.
Türkiyeden alınmış bir SSK no'su vardı ise,Almanyaya gitmeden önce,ordaki çalışmış olduğu günleri saydırabilir.
Almanyadan Türkiyedeki emekliliği harici ayrıca bir aylık ödeme talebinde bulunmak istiyorsa,dilekçe verecek;yaşı tutuyorsa,belli bir miktar bağlanır ve aracı Kuruma verdiğiniz bilgiler dorultusunda size ulaştırılır.
-
benimde bir sorum olucak arkadaşlarr babam almanyadan temelli dönüş yaptı ssk tazminatının tamamı almış fakat ihtiyarlık rentesi primlerini almamış 65 yaşında alırsınız demişlerr. şimdi ben bu konuyu araştırmak için ne yapmalıyımm yada bu primleri almaya hakkımız varmı? yani kanunlar ne bilmiyorummm...