Kira Ne Zaman Otomatik Uzar?

iyi akşamlar,
ev sahibim ile biraz aramızda sorun var gibi. çünkü 2 sene önce kontrata uymayarak enflasyonun üzerinde zam yaptı, geçen senede ben gerekli araştırmayı yaptığım için kontrat imza tarihine dek bekledim ve kendisi beni kontrat imza tarihinden sonra aradığı için kendisine " imza tarihi geçti onun için otomatik olarak enflasyon oranında zammı yapıyorum" dedim. bu sene de aynı şeyi yapacağım yani kontrat tarihine dek aramassa otomatik olarak enflasyon oraanın da artırıma gideceğim.
Ama birisi dedi ki; Kontrat tarihinden 1 ay önce seni arayıp görüşmesi lazım görüşmesse zaten uzar.
Bu benim 1 ay avantajıma oluyor ama tabii doğru ise. 
sorum şu;
ev sahibi beni ne zaman ararsa kontrat geçerli olur, kontrattan 1 ay önce araması gerekiyormu?

Re: Kİra Ne Zaman Otomatİk Uzar?

Ev sahibinizin sizi araması gerekmiyor. Bu bilginin hiçbir gerçekliği yok. Siz kira artışınızı kira sözleşmesinin otomatik olarak yenilendiği tarihte gerçekleştiriniz.

Alıntı:

erkanckr rumuzlu üyeden alıntı

iyi akşamlar,
ev sahibim ile biraz aramızda sorun var gibi. çünkü 2 sene önce kontrata uymayarak enflasyonun üzerinde zam yaptı, geçen senede ben gerekli araştırmayı yaptığım için kontrat imza tarihine dek bekledim ve kendisi beni kontrat imza tarihinden sonra aradığı için kendisine " imza tarihi geçti onun için otomatik olarak enflasyon oranında zammı yapıyorum" dedim. bu sene de aynı şeyi yapacağım yani kontrat tarihine dek aramassa otomatik olarak enflasyon oraanın da artırıma gideceğim.
Ama birisi dedi ki; Kontrat tarihinden 1 ay önce seni arayıp görüşmesi lazım görüşmesse zaten uzar.
Bu benim 1 ay avantajıma oluyor ama tabii doğru ise. 
sorum şu;
ev sahibi beni ne zaman ararsa kontrat geçerli olur, kontrattan 1 ay önce araması gerekiyormu?

Bilgileriniz çok yanlış! Ev sahibi sizi arasa da aramasa da kontrat kendiliğinden uzar. Yani kontrat bitti çık diyemez. Kiracının çıkarılabilmesi için 6570 de belirlenen şartların gerçekleşmesi gerekir. Bu şartların içinde kontratın bitmesi diye bir hüküm yok. Yıldan yıla yasal oran kadar zam yapın, keyfinize bakın:)

Kİra SÖzleŞmelerİ SÖzleŞme Bİtİmİne En  1 Ay Kala Teblİglen Bildirilmez İse Uzar Tabi Kiracininda Kiralayaninda Tebligat Yollamamasi Lazim Uzamasi Icin

Alıntı:

EMLAKDANIŞ.DOĞUŞÖZİŞTİPLİ rumuzlu üyeden alıntı

Kİra SÖzleŞmelerİ SÖzleŞme Bİtİmİne En  1 Ay Kala Teblİglen Bildirilmez İse Uzar Tabi Kiracininda Kiralayaninda Tebligat Yollamamasi Lazim Uzamasi Icin

Sayın Emlak Danışmanı,
Kiralayanın sizin deyiminizle "tebligat yollayıp yollamaması" sözleşmenin yenilenmesine engel olmaz. Yasa maddesi açık. Kaldı ki süre de bir ay değil, 15 gündür ve sözleşmenin bu ihtarla sona erdirilmesi hakkı sadece kiracıya tanınmıştır.
MADDE 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdire sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.

Alıntı:

EMLAKDANIŞ.DOĞUŞÖZİŞTİPLİ rumuzlu üyeden alıntı

Önüne gelen kafasına göre yorum yapmasın! Yaptığınız yorumların yasada yeri olsun. Burası bakkal defteri değil!

Re: Kira Ne Zaman Otomatik Uzar?

Cevap veren ve bilgilerini benimle paylaşan herkese çok tşk ederim arkadaşlar. Sağlıkla kalın.