arkadaslar ben lise son sınıf ögrencisiyim bi kıza kufurlu sms attım kız bunu savcılıga verse ben ne ceza alırım okuldan atılırmıyım 1 ay kaldı zaten bi yardım :( kızla aynı sınıftayız ama ben temelli uzaklastırma alırmıyım
Printable View
arkadaslar ben lise son sınıf ögrencisiyim bi kıza kufurlu sms attım kız bunu savcılıga verse ben ne ceza alırım okuldan atılırmıyım 1 ay kaldı zaten bi yardım :( kızla aynı sınıftayız ama ben temelli uzaklastırma alırmıyım
bi yardım arkadaslar ne olur aciiiilll
Nasıl bir yardım istediğinizi anlamadım amma kız arkadaşınıza küfürlü bir sms atmak iyi bir davranış değil. Hem ayıp hem parana yazık küfür etmek için para verilir mi ?
Suç hakaret olarak algılanacaktır eğer şikayet olursa savcılığa 18 inizden küçük olduğunuz için muhtemelen Cumhuriyet savcısından oldukça şiddetli bir azar işitirsiniz. Büyük olasılıkla karşı tarafta şikayetini geri alacak konuma gelir. Ama bu aşamaya gelirse çok çok özür dilemeyi pişmanlığını dile getirmeyi unutma...
Okula şikayet ederse muhtemelen belirli süre uzaklaştırma cezası alabilirsiniz...
Ama şunu unutma delikanlı demek genç bir kıza küfür eden adam demek değildir...
sagol zaten pişmanım ama ben tasdikname ile uzaklastırma için soruyorum son 1 ay kala tastiknameyi elime vermezler dimi
sagolun ama asıl merak ettigim tasdikname ile uzaklastırma alırmıyım digeri ise mühim degil ama tastikname ise 1 ay yerine gene 1 sene mi olacak
Onu okulun disiplin kuruluna sormak gerekir. Bence hemen özür dilemeniz gerekli, geç bile kalmışsınız bunun için. Hatta özürü ceza almamak ya da tasdikname almamak için değil, yaptığınızın hata olduğunu anlayıp dilemelisiniz.
bu davranışın hakaret olarak algılandığından, dava açılırsa muhtemelen ceza alırsın ve buda senin için iyi olmaz ki adli siciline işler ve sabıkalı olursun. bence sms'yi gönderdiğin kişiden özür dileyip işi savcılığa götürmesini engellemelisin yoksa işin sonu gerçekten kötü. ceza alırsan okul yönetimide buna göre bir hal düşünür, bu atılmak mı olur onu bilemem:rolleyes:
Yaşınız küçük olduğundan muhtemelen dava bile açılmadan ya ertelenir yada denetimli serbestlik tedbirlerinden biri uygulanır.Merak edilecek birşey yok.Ama yinede kız arkadaşınızdan özür dilemeniz toplum kuralları ve saygı çerçevesi içerisinde zorunludur.
sagolun yardımlarınız için ama inanın cook özür diledim şimdilik savcılık falan yok o her ne kadar özrümü kabul etmesede
Hayat bazı tersliklerden ders çıkarıp bunu doğru kullanabilmekle güzelleşir.
Bir insana nedeni ne olursa olsun hakaret etmek küfür etmek kötü davranmak yakışık almaz. Karşı tarafın şikayetçi olup olmaması önemli değildir. Siz bir şekilde kendi kendinize bir ceza vermelisiniz.
Kız arkadaşınız muhtemelen çok kırıldı küstü ama '' arkadaş'' olduğunuz için sadece ''arkadaşlığınızı gözden geçirmiş'' anlaşılan ki doğrusunu yapmış eski dost düşman olmaz derler ya onu uygulamış ancak sizi affetmesi görünen o ki zor.
Kişi ileride pişman olacağı şeyleri yapmamalıdır . Pişmanlıkta cezadan korkudan değil kendine duyduğu öz saygıdan gelmelidir.
Çok genç birisi olarak lütfen dikkatli olunuz sizler toplumun kalitesini yükseltmek durumundasınız bunu unutmayın.