Boşanma Durumunda Çocuk velayeti
Merhabalar, Boşanmada Çocuk velayeti hakkında bir soru sormak istiyorum.
Ablamın Evliliğinin şiddetli Geçimsizlikten dolayı Bitmesini istiyoruz.Ancak Ortada bir Çocuk var .Ablam Çocuğunuun Elinden alınabileceği durmunu düşündüğü için o rezil hayatı çekmeyi göze alıyor.Bende bu durumda Çocuğun durumunun nasıl olacağını merak ediyorum.Çocuk bir buçuk yaşında bu konu hakkında detaylı bilgi verirseniz sevinirim .Saygılar..
Re: Boşanma Durumunda Çocuk velayeti
Genel olarak küçük yaşta olan çocuk anne şefkatine muhtaç olduğu için velayeti anneye verilmektedir.
Saolun.Peki Çocuk Büyünce Bababın alma olasılığı artıyormu?Çocuk büyüdükten sonra Annenin belli bir geliri olduğu durumlarda nasıl oluyor.Hakimlerin Tercihi Babadan yana mı oluyor genel olarak?bide Bu adamaın Panit atak hastalığıda mevcuttur.Bu yüzden tedavi görmüş.Bu ileride çocuğu alma konusunda yardımcı lur mu?
Annenin gelirinin olmaması velayeti almasına engel değildir.
Kocanın kusurlu olduğu ortaya çıkarsa kadın kendisi için yoksulluk nafakası alır.
Her durumda çocuk 18 yaşını doldurana kadar, bundan sonra da okuduğu sürece babadan iştirak nafakası alır.
Hakim çocuğun menfaatlerini gözeterek velayet konusunda karar verir.
Küçük yaşta olan çocuk anne şefkatine muhtaç olduğu için velayeti anneye verilmektedir. Baba velayeti geri almak için dava açmadıkça velayet annede kalır. Dava açıldığı zamanki şartlar hakim tarafından tekrar değerlendirilecektir. Babanın hastalığı da bu durumda dikkate alınacaktır.
Alıntı:
ma_cera rumuzlu üyeden alıntı
.................Baba velayeti geri almak için dava açmadıkça velayet annede kalır. Dava açıldığı zamanki şartlar hakim tarafından tekrar değerlendirilecektir. Babanın hastalığı da bu durumda dikkate alınacaktır.
Velayet davasi acma hakki sonsuzdur. Bir dava biter digeri acilabilir ancak velayetin degismesinde birkac neden vardir. Velayet sahibi tarafin cocuga bakamasi veya kotu bakmasi, bir de henuz kimse farkinda degil ancak 10 yasinin uzerindeki cocuklarin (B.M. ve A.B. Cocuk Haklari sozlesmelerinden kaynakli ) velayet konusunda fikirlerini beyanan ederek birlikte yasayacaklari ebeveynlerini kendileri belirleme haklari vardir. Cocuk annesiyle yasiyor diyelim ve 10 yqasin uzerinde eristi tuttu dedi ki 'babamla yasamak istiyorum'. Hakim BABANIN KOTU BABA OLABILECEGINE MUTLAK delil ortaya sunulamazsa cocugun iradesinin tersine hukum kuramaz. Yani oyle 'ben babanin cocuk icin iyi olacagina kanaat getirmiyorum, hakim ben degilmiyim vermiyom' olayi yok artik. GEREKCELI KARAR soruyorlar adama. Ucu Insan Haklari Mah. ne kadar dayanip hakim amcadan hesap soruluyor. COCUGUN ISTEGI ESASTIR buna karsi gorus bildiren gerekcesini ispatla mukelleftir. Aksi takdirde cocuk ne isterse o oluyor.