-
Annemin Malı hakkında
1997 yılında babamın vefatı uzerine annem ve 4 cocuk olarak kanuni olculer dahilinde miras paylasımımızı yaptık.2 kardesim ve ben mustakil tapulu yerleri alırken diger kardesimiz annemle beraber musterek tapulu(amcamlarla) olan portakal bahcesini aldılar.Yani diger bir deyisle annem ve diger kardesim ortak oldular mecburen.Ayrıca bu kardes babamdan kalan paylasımda anneme dusen dairede oturmaktadır.Kardesin geride kalan 10 yıl icinde bu bahce gelirlerinden anneme dusen hicbir payı vermedigi gibi devletin arazi sahiplerine odedigi desteklemelerdende anneme en ufak bir pay vermemis ve dairesindede oturmaya devam etmistir.Yani kısacası annemizin butun haklarını ve iyiniyetini suistimal etmistir ve annemizin btum maddi manevi yuku tarafımdan karsılanmaktadır.Annemin tum iyiniyet davetini kaba bir sekilde reddedip bu duzeni boyle surdurmek istemektedir.Geride kalan 10 yıl icinde anneme baktıgım ve yasadıgı surecede kendisine bakacagım icin annemin ve diger iki kardesiminde istegi bu mallarını benim adıma olmasıdır.(diger kardesler evli ben bekarım ve babamdan hakkıma dusen malı satarak gecen 10 yıl icinde annemin ve kendimin gecimini sagladıgımdan) yani beni garantiye almak istemektedir.Uzun suredir buna karsı cıkmama ragmen ugradıgımız haksızlıklar karsısında artık bende bu bahsin fiiliyata gecirmekten taraf oldum.Kardesim bu durumdan hosnut olmayacagı icin annemin saglıgında veya olumunden sonra butun hukuki haklarını kullanmak isteyecek ve benimle bir hukuk mucadelesine girecektir.
Sorum sudur; ilerde yasanacak bu gelismeler dogrultusunda bu malların adıma gecirilmesi acısından hangi yolu izlememi tavsiye edersiniz satısmı,hibemi, veya 3. bir sahısa satısmı?Bunların en saglıklısı hangisidir ?
Ayrıca bahsettigim bahcenin 10 yıllık geliri ile oturdugu evin kirası(kontrat yok) hakkında geriye donuk ne gibi bir yaptırımımız olabilir
Bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim
İlginize simdiden tesekkurler.