Almanya´da okuyorum. 2. siniftayim. Stajimi türkiye´de yapmayi düsünüyorum ama nerede yapabilecegim konusunda tereddütteyim. Önerisi olan var mi?saygilar.
Printable View
Almanya´da okuyorum. 2. siniftayim. Stajimi türkiye´de yapmayi düsünüyorum ama nerede yapabilecegim konusunda tereddütteyim. Önerisi olan var mi?saygilar.
siz Türkiye'ye gelin de staj kolay... hukuk mu okuyorsunuz?
Stajınızı hangi şehirde yapmayı düşünüyorsunuz
Bazı denklik dersleri almanız gerekmiyor mu?
Bence bunu düşünmek için henüz erken... Okul bitsin sakin kafa ile düşünürsünüz. İstanbulda yaparsanız işiniz zor:) Ben derim ki yaz aylarında gelip türkiyede biraz adliye koridorunda gezinin ve dosya tozu yutun, ondan sonra karar verin:)
Anladığım kadarıyla zorunlu bir staj dönemi bu. İlk önce araştırılması gereken, Türkiye'de bu isteminiz gerçekleştirilebilecekmi.. Zİra, resmi anlamda staj başlatabilmenin ilk şartı geçici mezuniyet belgesinin ya da diplomanın bir örneğinin baroya teslim edilmesi. Buraya gelip de bir avukatlık bürosunda işi öğrenmek adına 2 ay çalışabilirsiniz ancak bunun sonunda size bir belge verilebilirmi bunu öğrenmek lazım..
stajınızı Türkiye istanbul da yapmak istediğinizi ve buna ilişkin tarafınıza İLGİLİ ADALET KOMİSYON BAŞKANLIĞINA ..hitaben bir belge verilemesini okulunuzdan talep edin..
bu belgeyi konsoloslukta tercüme ettirin yada tercümesini tasdik ettirin..
staj sonucu tanzim edilecek formların da tercümesi şart..
o formların türkçesini burada doldurulup..
konsoloslukta ilgili yabacı dile çevrilerek okulunuza verin..
en kolay yöntemi bu..
sevgi ve saygılarımla..