Gemi Almak İçin Ortak Arıyorum
Değerli Arkadaşlar,
Köşeyi dönmeya karar verdim.
Şöyle 2. el, mütevazi bir kuru yük gemisi almayı düşünüyorum.
Yok canım, öyle abartıldığı gibi pahalı değilmiş. 2,5 - 3 milyon
dolar gaayetle yeterliymiş. (Başbakan garanti verdi)
Ortak olmayı düşünenler varsa, bu fırsat kaçmaz......:o
Re: Gemi Almak İçin Ortak Arıyorum.
Yenİ Bİr Hayat İcİn Gereken,yenİ Bİr Akildir..
M.sekman
Siz Silivride limanı ayarların. 500 bin doları ben Başbakanın oğlundan borç alacağım gerisini bankalar zaten kapısını çalana 2 milyon dolar veriyor gemi kendi kazancıyla öder nasılsa borcunu hatta biz daha şanslıyız ben gözüm kapalı sürerim kosteri böylece kaptan parasıda bize kalır...
İğrenç ötesi bir yaklaşım başbakanın ki artık diyecek laf bulamıyorum. Küçümsemeye bakar mısınız ? 2,5 milyon dolarcıkmış pahalı değilmiş... Yahu billet 572 ytl ile ev geçindirmeye uğraşıyor 50 ytl için hacizler gelip gidiyor... Kursağında kalsın emi ? Utanmaz arlanmaz ...
Ama sponsoru vardır belki, neden öyle diyorsunuz, bu ülkede öğrenciler yurtdışında eğitim için, sporcular eğitimleri ve şampiyonalara katılmaları için çatır çatır sponsor buluyorlar, gemi almak için mi bulamayacak o zat-ı muhterem? ;)
Valla çocuklarına okutmaya b,uldu, düğününe buldu zaten düğün herşeyin sponsoruydu nereden buldun ' ahanda düğün'.... bitti....
Peki bu kişi gerçek dindarları nasıl kandırıyor merak ettiğim o ? Yani İslamda ki en büyük ayıplardan birisidir şatafat gösteriş havalar girmek... Komşun açken tok yatmak günah sayılmış neredeyse... Bunlar şatafat ve gösteriş budalası olduklarından düğün için yollar kesiliyor... Aslında nasıl hukuka aykırı biliyor musunuz ? Eşitlik ilkesinin ihlali.... Ama bunlar hukukta tanımıyor ki hukuk bunlar için var... Ahh ahhh bir muhalefet lideri yok... Yahu Baykalı tanıyan varsa bana bıraksın 10 gün ortada ne hükümet kalır nede bunlar....
Alıntı:
Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Ama sponsoru vardır belki, neden öyle diyorsunuz, bu ülkede öğrenciler yurtdışında eğitim için, sporcular eğitimleri ve şampiyonalara katılmaları için çatır çatır sponsor buluyorlar, gemi almak için mi bulamayacak o zat-ı muhterem? ;)
Var tabii..Baş sponsor Kemal Abi......:kızgın:
Başbakan’ın Oğlu Gemi Almış!..
Gemiyi, Başbakan'a pek yakını bir iş adamı, “al da yüzdür” misali en elverişli koşullarda satmış!..
En iyisi ben bu muhteşem öyküyü size baştan anlatayım... Önceki gün yayımlanan Vatan gazetesinin manşeti şöyleydi:
- Başbakan’ın oğlu gemi aldı!..
Gıda dağıtım işinden denizcilik sektörüne geçen Başbakan’ın büyük oğlu Burak Erdoğan ve ortağı Safran 1 adlı kuru yük gemisiyle taşımacılık yapacak...
Haberin ayrıntıları daha da ilginçti; Erdoğan’ın büyük oğlu Burak, denizciliğe ilk adımını geçen yıl amcası, eniştesi ve kayınpederi ile birlikte kurduğu “Turkuaz Denizcilik”le atmıştı. İki ay önce de kendisini denizciliğe teşvik eden Mecit Çetinkaya’nın oğlu Mert’le ikinci şirketini kurdu. İki genç 19 Ocak 2007’de kurdukları şirkete adlarının baş harflerini verdi: MB Denizcilik... 6 Şubat’ta da ilk gemileri Safran 1’i, 2 milyon 350 bin dolara aldılar.
Peki, bu iki iş bitirici genç gemiyi kimden almıştı? Başbakan’ın kızlarını taa Amerikalarda bursla okutan iş adamı Remzi Gür’ün hem akrabası hem de iş ortağı olan Hasan Doğan’ın şirketi Gürgem Denizcilik’ten!.. Üstelik 500 bin dolar peşin, 36 ay vade ile!. Denizcilik piyasasını bilenler, “böyle satışı babası oğluna yapmaz” diyorlar!.. Hasan Doğan'a gelince; bu satıştan yalnızca bir buçuk ay sonra, dün, Başbakan Erdoğan'ın kuyumcusu Cihan Kamer ve Dubai Şeyhi El Maktum ile ortak olarak milyar dolarlık İETT arazisinin ihalesine katıldı.. Gerçi, Emaar Gayrımenkul kazanamadı ama kardeş şirket, El Maktum'un tümüne sahip olduğu Sama Dubai ihaleyi 705 milyon dolara aldı... Emaar Gayrımenkul, İstanbul Büyükçekmece'de 555 villalık “Toskana Projesi”ni de yapıyor... Ne güzel!..
Bilmiyorum; bu ülkeyi ve içinde yaşadığımız “vahşi” süreci daha iyi anlatabilecek bundan daha açık, daha net bir örnek bulunabilir mi?..
- Varsa lütfen söyleyin!..
* * *
Şimdi de elinizi vicdanınıza koyup düşünün...
Dünyanın çağdaş, demokratik hangi ülkesinde bir başbakan oğlu 2 küsur milyon dolara gemi alabilir?. Dünyanın neresinde bir başbakan ailesi, gıda işinden çıkıp, daha karlı olduğu için denizcilik sektörüne girer ve daha dün kızlarını bursla okutan iş adamının ortağından milyonlarca dolarlık gemi satın alır?.
İşsizliğin resmi rakamların en az iki kat üzerinde bulunduğu bilinen, yoksulluk sınırının 2 bin YTL’ye, açlık sınırının 1 milyar YTL’ye dayandığı bir ülkenin başbakanının oğlunun, aileden sayılan işadamlarının çocuklarıyla “karlı işlere” soyunması ve gazetelere manşet olması neresinden baksanız bir vicdan yarasıdır..
Ancak siz, “Maliye Bakanı’nın oğlunun 20 milyon dolarlık yatırımlar yaptığı, Ulaştırma Bakanı’nın oğlunun 445 bin Euro’ya feribot satın aldığı bir ülkede Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın oğlu 2 küsur milyon dolara gemi almış çok mu?” diyebilirsiniz...
- Çok ama çok haklısınız!!!.
Aslında en güzel değerlendirmeyi Radyo Tatlıses’teki “Sesli Gazete” programında Mustafa Balbay yaptı:
- Nerede Burak, orada bırak!..”
Ümit Zileli / Haber3
Bırakın gemiyi aynı şartlarda telekomuda ben alırım...
Anlamadımki neyi tartışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en hırsız en vurgunca en din sömürücüsü en ahlaksız hükümeti iş başında görevleri kendilerini köşeye döndürürken halkı ırk dil din diye ayrımcılıkla bölmek ülkede kaos yaratmak, ülkeyi bölünmeye en hazır hale getirmek sesi çıkana inanmadığı devleyt ve hukuk erkiyle sindirmek... Vatanın bütünlüğünü komisyonu çok yüksek rakamlarla satmaktır... Muhtaç oldukları kudret sığındıkları amerika ve saf halkımızın din duygularıdır. İkiside bol olduğu için kendi kanunları ve hukuku takmadan devam ediyorlar... Ölü toprağıda kesifleştikçe kesifleşiyor...