X Bankaya ve TCMB 'ye Dava Açılabilirmi?
Merhaba,
Bir bankaya ait olan kredi kartımla ilgi geçirdiğim zor bir döneme denk gelmesi sebebiyle yaklaşık 1.700YTL 'lik borç ortaya çıktı ve takip kararı alındı.Bu borcu taksite bağladılar.
Bankaya önceden telefon açıp (diğer bankalarda aynı şekilde) taksitlendirme ricasında bulunmama ramen taksitlendirme yapamayacaklarını söylediler. Hatta bir tanesi takip kararı çıkartırız ondan sonra taksitlendirme yapılabileceğini söyledi.
Bu bankanın takip kararı aldırması beni daha da zor duruma düşürdü. Çünkü hiç bir şekilde kredi alamıyorum.
Banka neden takip kararı alınmadan önce uzlaşma yolunu seçmiyor ve mebla ufak ta olsa bizleri 5 sene mahkum ediyor?
TCMB neden takip kararlarını miktar gözetmeksizin 5 yıl sabit tutuyor? 50.000YTL borcu olanı 5 sene oyalasın örneğin.
5 Sene içerisinde ev almaya çalışsam veya başka bir girişimde bulunsam bu engellerle karşılaşacağım.
Bu nedenlerle X Bankasının, beni ve benim durumumda olan insanları maddi ve manevi olarak zarara uğratması ve zor duruma düşürmesi ve TCMB 'nın da bu uygulamayı yürüterek dolaylıda olsa toplum sağlığını olumsuz yönde etkiliyerek kişileri bunalıma ve kötü yollara sevk etmesine neden olması sebebiyle, 5 yıllık sürecin kısaltılması, kısaltılamaz ise belirlenen oranda takipli olma süresince her ay tazminat ödenmesi için tazminat davası açabilirmiyim?
Saygılarımla.
Re: X Bankaya ve TCMB 'ye Dava Açılabilirmi?
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Açamazsınız..
Selam,
Nedenini açıklayabilirmisiniz?
Nedeni
1) size taksit yapmak zorunda değiller
2) borcu vadesinde ödemezseniz temerrüde düşersiniz
3) borcu ödemede gecikince negatif kayıt bürosuna, merkez bankasına bildirdikleri gibi kendi listelerinede kaydederler
4) Bankalar bu durumda olanlara kredi açmazlar
5) Esasen bankalar hiç bir gerekçe sunmadan da size kredi kullandırmayabilir
6) daha ayrıntılı cevaplar istiyorsanız forumlarda araştırma yapınız