merhabalar yine bir müşterimden cari hesabından dolayı alacaklıyım fakat müşteri firma ismi değişikliği yaptığı için borcunu ödemiyor. ne yapabilirim lütfen yardım edin.
Printable View
merhabalar yine bir müşterimden cari hesabından dolayı alacaklıyım fakat müşteri firma ismi değişikliği yaptığı için borcunu ödemiyor. ne yapabilirim lütfen yardım edin.
Unvan (isim) değişikliği borcu ortadan kaldırmaz.Cari hesap hakkında tarafların bir mutabakatı yoksa önce borçluyu temerrüde düşürmeniz gereklidir. Alacaklı olduğunuz rakamı talep eden bir ihtar gönderin, ödenmez ise avukat yardımı ile icra takibi veya alacak davası açabilirsiniz.
yanlız şunu belirteyim firma ünvan değiştirdi ve sözüm ona devir yaptı fakat devrettiği kişi daha önce orada çalışan birisi avukat yardımıyla dava açsam kazanma şansım varmı çünkü borçlu telefonlardan kaçıyor yerine koyduğu kişi ise borcu inkar ediyor eski borç beni ilgilendirmez diyor
Tüzel kişinin ünvan değiştirmesi, hisselerinin değişmesi borçtan kurtulmasını sağlamaz. Hatta işletmenin devrinde dahi devir alan borçlarından sorumlu gibi devir eden de bir süre sorumlu olmaya devam eder