-
Giderler
Bir konu hakkında bilgi almak istiyordum. Kirada oturduğum binada yönetici her ay bir bahçe olsun bina olsun vs. her ay yeni bir yerde düzenleme yapmaktadır. Binada bir karar alırken alınacak karar Yönetici tarafından bina sakinlerine duyurulmalımıdır yoksa kendisinin yaptığı gibi iki üç kişi ile aldığı kararı bina kararı diye onaylatmalımıdır. Bu masrafların hangileri kiracıya hangileri ev sahibine ait bunlara itiraz etme hakkım var mıdır? Ayrıca kalorifer yakma ücreti varmıdır varsa bunun süresi ne kadardır. Bu konularla alakalı kat mülkiyeti kanununa baktım ama tatmin edici bir bilgi bulamadım bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
Re: Gİderler
Taşınmazın bakım ve onarımı niteliğindeki tadilatlar için Kat Malikleri Kurulu Kararı gerekmemekle birlikte, yenilik, ilave ve değişik niteliği taşıyan veya yüksek maliyetteki tadilatlar için Kurul Kararı gerekmektedir. Kiracının bu giderlere itiraz etme imkanı yoktur.
Aşağıdaki linkte, giderlerin ev sahibine mi yoksa kiracıya mı ait olacağı hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir, genel olarak da forumlarımızda arama yapabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18767