İşveren maaşımı vermemek icin beni oyalıyor
sorum şudur: benim eski çalıştıgım iş yeri maaşımı zamanında ödemedigi için işten cıktım.İşten ayrılalı 10 gün oldu ve her telefon açmamda paramı ne zaman vereceksiniz sorusunda kasada para yok yada ben sihirbazmıyım gibi sözlerle karşılaştım.Bu işyeri sigortasız eleman çalıstırmakla beraber fatura ve fiş kesmiyor ve şikayet etmek istiyorum hangi kurumlara şikayet edebilirim?
Re: İşveren maaşımı vermemek icin beni oyalıyor
Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı taşra teşkilatına bildirin. Perakende satış fişi için ilgili Defterdarlığa şikayet edin.
Alacaklarınız için dava açabilirsiniz
Slm,Sigortasız işçi çalıştıranlar icin bulundugun yerin s.s.k müdürlügüne,fiş veya fatura kesmiyenler için maliye'ye,çalıştıgın yerden hakkın olan parayı alamıyorsanız, sizin o iş yerinde çalıştıgınızı belge veya orada çalıştıgınız mesai arkadaşlarınızdan bir veya iki tanık ile C.başsavcılıgına şikayet Dilekçesi veriniz.
Ödenmeyen işçi alacakları için cumhuriyet başsavclılığına şikayet edilmesi şeklinde bir yöntem yoktur, savcılıklar bu tür işlerle ilgilenmez, suç oluşturan eylemlerle ilgilenir.
İşçilerin ücret ve başka alacak hakları için başvurabileceği yargısal yol, iş mahkemelerinde alacak davası açmaktır.
Selamlar.
çok çok teşekkürler yardımlarınız için
Alıntı:
ekremiyican rumuzlu üyeden alıntı
Slm,Sigortasız işçi çalıştıranlar icin bulundugun yerin s.s.k müdürlügüne,fiş veya fatura kesmiyenler için maliye'ye,çalıştıgın yerden hakkın olan parayı alamıyorsanız, sizin o iş yerinde çalıştıgınızı belge veya orada çalıştıgınız mesai arkadaşlarınızdan bir veya iki tanık ile C.başsavcılıgına şikayet Dilekçesi veriniz.
Tamam ama bir nokta atlanmış oda cumhurbaşkanlığı makamı sayın iyican.
Alıntı:
cunda76 rumuzlu üyeden alıntı
sorum şudur: benim eski çalıştıgım iş yeri maaşımı zamanında ödemedigi için işten cıktım.İşten ayrılalı 10 gün oldu ve her telefon açmamda paramı ne zaman vereceksiniz sorusunda kasada para yok yada ben sihirbazmıyım gibi sözlerle karşılaştım.Bu işyeri sigortasız eleman çalıstırmakla beraber fatura ve fiş kesmiyor ve şikayet etmek istiyorum hangi kurumlara şikayet edebilirim?
SSK bölge müdürlüklerine sigortasız işçi çalıştırmadığına dair şikayetinizi, İş mahkemesine de alacak davası açmanız gerekir.Ayrıca sizde sigortasız çalıştıysanız öncelikle hizmet tespit davası açmalısınız.