Kira Arttirimi ve Tahliye davasina karşı ne yapabilirim?
1998 yilindan itibaren kiralamis oldugum is yerinin sahibi gecen gunlerde avukati araciligi ile beni mahkemeye verdi ve kira arttirimi talebine gitti. Bu zamana kadar kiralar zamaninda odenmis ve yeterli arttirmalar yapilarak bu gune kadar gelindi. Istedigi rakam cok fazla bu konuda ben ne yapabilirim. Ayrica beni surekli arttirma veya cikmam icin rencide etmekte benim buna karsi onu dava etme sansim varmi. Bana bi konularda bilgi verebilirseniz cok minnettar kalacagim. Bu isyeri icin cok emek verildi ve kira harici bircok masraflari kendimn yaparak is yerini guzel bir ofis haline getirdim simdi gelip uzerine konmak istiyor.
Tesekkurler..
Re: Kira Arttirimi ve Tahliye davasina kasri ne yapabilirim?
Kiralayan, yerleşik içtihatlar uyarınca 3 yıllık kira dönemi sonunda kira bedelinin tespitini talep edebilir. Bu dava ile ilgili forumlarımızda arama yaparak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Kiralayanın yasal hakkını kullanmış olmasından dolayı yapabileceğiniz birşey bulunmamakta. Davayı takip ediniz.
Gerekli kira arttirimlari enflasyon oranlari ve hatta cok daha fazlasi baz alinarak gecmiste yapildi ve gelecek ay baslangiciyla yine yapilacak. Deger tespidi istemesi gayet normal ve bunla ilgili bilirkisi raporuda istenebilir. Geldiklerinde butun yapilanlari belgeleyebilirim. Sorun benim butun masraflari cebimden karsilayarak isyerini guzel bir ofise cevirdim simdi yapmak istedigi bunlarin uzerine konmak. Aslinda yaptiklarindan dolayi benim ona maddi manevi tazminat davasi acmam gerekli. Daha once dedigim gibi butun yaptiklarimi belgeleyebilirim ve onun beni cikarmak icin yaptigi oyunlari ve kucuk dusurme cabalarini. Burda bana yapilan bi haksizlik var. Yasal surec nasil islemekte ve benim buna karsi onu ne sekilde dava edebilirim.
Tesekkurler
kira tespiti davası açtıklarında siz de mukabil delillerinizi ve savunmalarınızı ileri sürebilirsiniz. zaten geçmiş senelerde makul bir seviyede kira artırmı yaptığınızı istenen kira artırımının fahiş olduğunu ileri sürebilirsiniz. hakim büyük ihtimal sizin kira miktarınızın tespiti için bilirkişi incelemesi yaptıracaktır, bilirkişi sizin çevrenizdeki rayiç kira bedellerini ve sizin işyerinizin de özelliklerini değerlendirerek raporunu hazırlayacak ve bu değerlendirmelerden sonra hakim kararını verecektir.