-
Velayet
Merhaba
velayetle ilgili konulara baktım ama bek benzer konu bulamadım onun icin yeni konu şeklinde sorayım dedim eski eşimle 3 yıl önce ayrıldık kızımın velayetinin ona bırakılmasında anlaşmıştık şu an kızımıza çok iyi bakıyor mahkeme bana pazar günleri görme hakkı vermesine rağmen kızımı istediğim zaman görmeme izin veriyor yani herhangi bir sorunumuz yok şimdilik ama ben ilerde kızımın velayetini almak onla daha çok vakit geçirmek istiyorum bazı yerlerden duyuyorum çocukların genelde 6 yaşından sonra sosyal gelişimleri için velayetlerinin genelde babaya verildiği söyleniyor bu doğru mu ? benim eski eşimin herhangi bir problemi veya sorunu yok kızımızada çok iyi bakıyor ama ben ilerde kızımla daha çok vakit geçirmek aynı evde yaşamak istiyorum biliyorum tabiki bunlar hakimin takdirine bağlı ama nedir bu takdirdeki değerlendirme kriterleri örneğin medeni durumum , maddi durumum vs neler etkileyecek hakimin takdir yetkisini ?
Cevap yazacak olanlara şimdiden teşekkür ederim
-
Re: Velayet
Velayetin değiştirilmesini gerektirecek nedenler ortaya çıkarsa veya kızınızın annesi ile anlaşarak değiştirebilirsiniz.
Ama bakım ve gözetimi iyi, ve eski eşinizde velayet hakkını kötü kullanmıyor ise velayetin değiştirilmesi güç olacaktır.
-
Avukat hanima ek olarak : madem cok guzel bir iliski duzeyi yakalamissiniz, benim kanaatim lutfen bozmayin. GUVEN muessesesi kolay kurulmuyor ve pamuk ipligine bagli yasiyor. Ne mutlu sizin icin cocucgunuz adina endise tasimiyorsunuz. Kiymetini bilin ve bu ortami sarsmayin. Eski esiniz alinganlik gosterip pekcok konuda tavir degistirirse malesef hicbirsey yapamazsiniz. 'Insan elindekilerin degerini onu kaybedince anlarmis' derler. Dogru mu degil mi merak etmeyin bence. Elinizdekiler cok ama cok guzel. Forumlari takip ederseniz velayet sahibi olmayan pek cok insan perisan. Bu surec cocugunuzu da olumsuz etkileyebilir (etkileyecektir). Hoscakalin
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18393
Bunlari cocugunuza yasatmayiniz.
-
Cevaplarınız için teşekkür ederim dediğim gibi bende kızımda annesinden çok memnunuz sadece tek bir sorunumuz vardı görüştüğümüz zamanlar ne kızıma nede bana yetiyordu bu düzeni tabiki bozmayacağım kızımın ruh sağlığı ve gelişimi benim için herşeyden daha önemli en iyisi zamana bırakmak , o kendi kararlarını verecek yaşa gelince sanırım en doğru kararı verecektir diye düşünüyorum
değerli düşünceleriniz için tekrar teşekkür ederim
-
Cevaplarınız için teşekkür ederim dediğim gibi bende kızımda annesinden çok memnunuz sadece tek bir sorunumuz vardı görüştüğümüz zamanlar ne kızıma nede bana yetiyordu bu düzeni tabiki bozmayacağım kızımın ruh sağlığı ve gelişimi benim için herşeyden daha önemli en iyisi zamana bırakmak , o kendi kararlarını verecek yaşa gelince sanırım en doğru kararı verecektir diye düşünüyorum artık
değerli düşünceleriniz için tekrar teşekkür ederim