Re: Nafaka İptali Hakkında
Belirttiğiniz kanun hükmüne dayanarak nafakanın kaldırılması için dava açmanız gerekmektedir.
Alıntı:
Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Belirttiğiniz kanun hükmüne dayanarak nafakanın kaldırılması için dava açmanız gerekmektedir.
Kanun maddesınde nafakanın kendiliğinden kalkacagı acıkca belirtilmiş buna ragmen dava acmam gerekiyormu ?
Verdıgım bu nafaka kızım için degil eski eşime vermekteyim. Ayrıca esım yaklasık bir senedir bizimle gorusmuyor bu bir senede iki kere kızım gordu . Dava acmaz ve nafaka odemeyi kesersem benım ıcın problem olur mu ? Cunku evliligi kesinleşmiş ve elimde evliliği ile ilgili belgeler de bulunmakta. Evlendığı halde hala nafakayı devam ettirmem sacma olmaz mı ?
Saygılarımla.
Sayın skaan,
Çok özür dilerim, evlendiğini haber aldım şeklindeki açıklamanızdan, resmen evli olmadığı gibi bir sonuç çıkardım sanırım. Evet haklısınız, eski eşiniz resmen evli ise dava açmanıza gerek bulunmamaktadır, evlendiği tarihten itibaren kendiliğinden kalkar. Bu tarihten sonra nafaka ödememekle sorumluluğunuz doğmayacaktır. Bununla birlikte, eğer nafakalardan dolayı hakkınızda girişilmiş bir icra takibi söz konusu ise, elinizdeki belgelerin bir suretini takip dosyasına ibraz etmenizde fayda bulunmaktadır.
Saygılarımla.
Alıntı:
Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Sayın skaan,
Çok özür dilerim, evlendiğini haber aldım şeklindeki açıklamanızdan, resmen evli olmadığı gibi bir sonuç çıkardım sanırım. Evet haklısınız, eski eşiniz resmen evli ise dava açmanıza gerek bulunmamaktadır, evlendiği tarihten itibaren kendiliğinden kalkar. Bu tarihten sonra nafaka ödememekle sorumluluğunuz doğmayacaktır. Bununla birlikte, eğer nafakalardan dolayı hakkınızda girişilmiş bir icra takibi söz konusu ise, elinizdeki belgelerin bir suretini takip dosyasına ibraz etmenizde fayda bulunmaktadır.
Saygılarımla.
Ilginizden dolayı cok tesekkur ederım.Iyı aksamlar.