-
Barda
En son barda adlı turk fılmını ızledım ve orada dıkkatımı ceken bır durum vardı kı hakım ın tavrı...Bir gurup serseri barda eglennen diger bir gurup genci rehin aliyor ve kizlarina da tecavuz ediyorlar.Butun bunlari yapmadan once de dikkat edilmesi gereken bir durum var.O da zulmeden genclerin uyusturucu ilac aldiktan sonra butun bunlari yapmalari.
hakim ceza yi indirici bir tavir icinde.Benim anlamadigim ise burada gencler uyusturucu alarak kendi istekleriyle temyiz kudretlerinden yoksun kalmislardir.Bu halde de olsa ceza da indirim yapilmasi gerekir mi??? yoksa hakim burada cezayi indirmeden direkt olarak muebbet hapise hukmolunabilir mi?(tck md.32\2,tck md.77)
-
Re: Barda
Bahsettiğiniz olay TCK 32/2 içersinde değerlendirilemez. Bu tam olarak TCK34/2 nin kendisini bulduğu bir olaydır...
MADDE 34. - (1) Geçici bir nedenle ya da irade dışı alınan alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez.
(2) İradi olarak alınan alkol veya uyuşturucu madde etkisinde suç işleyen kişi hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz.
Belirttiğiniz olayda kişiler kendi İRADELERİYLE uyuşturucu kullanmış ve 2. fıkraya girmişlerdir...
-
Re: Barda
evet arkadaşım katılıyorum sana iradesiyle aldıkları maddeler ceza indiri sağlamaz