Re: Uyuşturucuyla Yakalanmak
Evet sizin de bu davadan ceza alabilmeniz söz konusundur. Ancak çok büyük olasılıkla "denetimli serbestlik" e tabii tutulacaksınız. Peki bu ne demek onu da açıklayayım; hakimin belirleyeceği süre boyunca (genelde bir yıl) uyuşturucu madde kullanmadığınızı belgelemeniz gerekecek. Pratikte bu da şu şekilde oluyor; (İstanbul için) Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Amatem Polikliniğine başvurarak durumunuza göre yatarak ya da ayakan uyuşturucu madde tedavisini kabul etmeniz şart! Ayaktan tedavi gördüğünüzü düşünürsek her hafta bir defa buraya giderek kan, idrar vb numunesi vereceksiniz, aldığınız sonuçta "tetrahidrocannabinol" maddesine rastlanmayacak. Bunu aksatırsanız ya da verdiğiniz kan, idrar numunesinde belirtilen maddeye rastlanırsa fiilen hapis yatmanız söz konusu. Bunlar işin hukuki tarafıydı. Bir de abi olarak nasihatım olacak; kardeşim bak öğrenciymişsin de sizin bu tür işlerle ne alakanız olur anlamıyorum! Geleceğimiz siz gençlere emanet değil mi? Hadi biz geldik gidiyoruz.. Ülkeyi emanet edeceğimiz gençliği bu durumda görmek istemiyoruz! Umarım bu yolun yanlış olduğunu anlar, kendine çeki düzen verir ve insaflı bir hakime rastlarsın. Gözlerinden öperim.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
teşekkür ederim işte insan yaşamadan bilemiyor ne yazıkki o kadar geri kafalıyım nasihatları hep kulak ardı yaptık sonunda girdik bir sefer bu işe yakalndık zaten 2 defa kullandım o da 4 ay önceydi peki okul durumu için ne diyebilirsiniz sicilime nasıl yansır
teşekkür ederim işte insan yaşamadan bilemiyor ne yazıkki o kadar geri kafalıyım nasihatları hep kulak ardı yaptık sonunda girdik bir sefer bu işe yakalndık zaten 2 defa kullandım o da 4 ay önceydi peki okul durumu için ne diyebilirsiniz sicilime nasıl yansır ve ben burada yaşamıyorum yazları ailemin yanındayım bu tür bir durumda nasıl olacak
Sevgili donjaq007,
Olayı tam olarak bilmeden bir şey söylemek zor. Yakalanış şekliniz, karakoldaki ifadeniz önemli. Ama anlattığınız kadarıyla 191/1 den bir yıl hapis cezası alırsınız. Bu ceza 192/3 den 6 aya düşer diğer hafifletici sebepler falan da uygulanır ve sonuçta çok az bir ceza alırsınız o da paraya çevrilerek ertelenir. 5 yıl içinde bir daha suç işlemezseniz hem olay kapanmış olur hem sicilinizden de silinir. Bu sadece bir tahmin tabii. Gerçek kararı sonuçta mahkeme verecektir. Öğrenciliğinize bir zarar verebileceğini düşünmüyorum. Denetimli serbestlikteki tedavi olayı İstanbul dışında tam teşekküllü hastanelerin pskiyatri servislerinde veriliyor.
peki ceza alacağım davada benim sanık olmam gerekmez mi ben tanığım bu davada eğer ceza alacaksam o bu dava da mı olur ve de avukata ihtiyacım var mı çok sağoun
Sevgili donjaq007
Şu ana kadarki tüm yorumları sanık olduğunuzu varsayarak yaptım. Şöyle ki, ifadenizde "Ocak ayının ikinci haftası tarlabaşı caddesinde üzerimde 1.8 gr uyuşturucu madde(esrar) satıcıdan aldıktan hemen sonra yakalandım memurlar üst aramasında bu maddeyi buldular" diyorsunuz. Bu ifadeye göre tanık olmanız mümkün değil, belki polisler doğruyu söylemeniz için satıcıya dair tanıklık yapmanız durumumda herhangi bir işleme tabii tutulmayacağınızı söylemiş olabilirler. Ben bu şekilde düşünerek yorum yaptım. Öncelikle tanık mısınız yoksa sanık mı? Eğer gerçekten tanıksanız (olayın oluş şekliyle tanık olmanız pek mümkün görünmüyor) tabii ki, hiç bir şekilde ceza falan almazsınız ve yukarıda anlattıklarıma da gerek kalmaz.
bana karakoldaki polislerin dediği ifademde o şahıstan aldığımı söylemem durumumda tanık olarak sadece mahkemede ifade vereceğimi bana birşey olmayacağıdır ve de bana belge getiren polisin de dediği bu davada tanık olduğmdu ki bu belgeyi getiren polisin olaydan haberi yoktu.polisin bana verdiği belgede yazan yazıda şudur '' Yukarıda belirtilen gün ve saatte duruşmada hazır bulunmanız,bu belgenin arkasını kaşeletip,imzalatıp karakola getirmeniz;duruşmaya gelmediğiniz taktirde C.M.K.'nın 44-199-176. maddeleri gereğince birsonraki duruşmaya 24 saat önvesinden nezarete alınıp duruşma günü duruşmaya polis gözetiminde götürüleceğiniz tebliğ olunur
teşekkürler
Sevgili donjaq007,
Olay şimdi netleşti. Siz hem tanık hem de sanıksınız. Bazı davalarda bu tür durumlar olabiliyor. C.M.K'nın 44. maddesi tanığın, 176. ve 199. maddeleri sanığın celbe uymamaları halinde duruşmaya kolluk marifetiyle getirilecekleri hükümlerini içeriyor. (Duruşmaya gitmezseniz bir sonraki duruşma için polis sizi 24 saat öncesinden gözaltına alır duruşma saatinde duruşmaya götürür)
kusura bakmayın sizide çok yordum sonkez bu durumda mahkemede hakkımda çıkabilecek mümkün olan bütün sonuçlarıda bana söylerseniz ve de bir avukata ihtiyacım olup olmadığını belirtebilir misiniz lütfen çok sağolun