Üzerinden uzun yıllar geçmiş miras
Merhabalar,
Forumu detaylı olarak inceledim, zaman aşımı ile ilgili konulara baktım fakat benim konuma yakın bir içerik bulamadığımdan sizlere danışmaya karar verdim.
Baba 1930 lu yıllarda (tam tarih bilemiyorum) vefat ediyor.
Bu babanın çocukları;
A ve B erkek kardeşler
C ve D kız kardeşler
Babanın bütün mal varlığından yıllar yılı yalnızca A ve B kişileri faydalanmış, resmi olaraktan mal bölümü falan yapılmamış. C ve D kişileri abilerin korkusundan, cahillikten, ya da kanun, okuma yazma bilmediklerinden hiç bir zaman seslerini çıkartıp haklarını arayamamışlar.Zaten babanın vefatı zamanında, abiler yaşça büyük olduklarından C ve D kişileri henüz yetişkin dahi olmadıklarından bütün araziler, taşınmazlar otomatikman A ve B tarafından kontrol altına alınmış ve bu halen devam etmekte.
Bugün, A kişisi hayatta değil, B, C ve D yaşıyor ve 80 yaşın üstündeler.Yukarıda da bahsettiğim gibi hiçbir şekilde mal bölümü, ya da mahkemede resmi bir işlem falan yapılmamış.Ben D kişisi yakını olaraktan bu durumu öğrendim ve bu işi araştırmaya başladım.Öncelikle tapuda kimin üstüne neler olduğunu sorgulayabilmem için veraset ilamı çıkarmam gerekiyor sanırım.Kesinlikle bir avukata danışıp destek alıcam fakat öncesinde merak ettiklerimi sizlere danışmak istedim.Herşey için çokmu geç kalınmıştır, yani zaman aşımı süreleri falan zaten çoktan geçmiş bulunmakta fakat ortada zaten saklı payların adil bir şekilde bölünmemesi, daha doğrusu resmiyette mal paylaşımının dahi olmaması beni biraz olsun umutlandırdı.Resmiyette mal paylaşımı yapılmadığında da zaman aşımı işliyormu? Böyle bir durum karşısında neler yapılabilir, sizlerin tavsiyeleri nelerdir acaba?
Teşekkürler, saygılar...
Re: Üzerinden uzun yıllar geçmiş miras
mirasta zaman aşımı yoktur haklarını alabilirler