Boşanma - Mal Rejimi - Mal Paylaşımı
Eşim tarafından boşanma davası açıldım .yani daha önce medeni şekilde boşanmaya karar vermiştik ben davayı açtım ama işlerin düzelmesi nedeniyle duruşmaya gitmedik.ancak tekrar davayı aktifleştirmek suretiyle dava devam ettirilmiş eşim tarafından. ayrıyız cocukları alarak gitti evden..ayrı yaşıyoruz şimdi..sorum şu...;16 yıllık evliydik bir evim var 2003 te alındı diğer evim satılarak bir önceki evimi evlenmeden önce almıştım.herhangi bir işlem yapılmadı yeni kanunlara göre dilekce felan vermedik.mal beyanı yapılmadı. eşim benden habersiz eve şerh koymuş ancak onuda boşanma davası açılmadan önce kaldırdık idi.. bu durumda eşim evden hak talep edebilirmi.? eve yeniden dava sırasında herhangi bir işlem yapabilir mi..?ben satsam evi devretsem durum n e olur..?eşim benden ayrılıp başkasıyla evlenecek diye istemiyorum ayrılma sebebimiz başkasına gidecek olması.benim alın terimi yuvamı başkalarıyla tüketmesine gönlüm razı değil.baba evine dönse canım kurban yarısını değil hepsini verirdim.ne yapabilirim lütfen bir akıl verin yardımcı olun ... saygılar .
Re: Hukukcu abi ve ablalarımdan acil yardım.
Lütfen öncelikle forum kurallarına uyunuz. Başlığı düzeltiniz. Sonra davayı kim açtı doğru yazınız. Siz mi eşiniz mi ? Burasının bir kahvehane olmadığını unutmayınız...
Re: Hukukcu abi ve ablalarımdan acil yardım.
[QUOTE=commodore1tr;92326]Lütfen öncelikle forum kurallarına uyunuz. Başlığı düzeltiniz. Sonra davayı kim açtı doğru yazınız. Siz mi eşiniz mi ?
sanırım kaçırılmış davayı kimin açtığı.. ilk önce beraberce bir dilekce ile anlaşmalı boşanmak için ben açmıştım sonra vaz geçildi. zaman aşımı olmadan aynı davayı eşim davanın devamına demiş...saygılar..şimdiden çok teşekkür ederim vereceğiniz bilgiler için.
Re: Boşanma, mal rejimi, mal paylaşımı hakkında bilgi
sizlere ciddi anlamda ihtiyacımız var benim sorunum annem ve bababm babamın bızden baska bır hayatı olmus annemden baska bır ılıskısı var ve bı kac senedır evle ılıskısı kalmamıs anneme vede kardeslerıme ıyı davranmıyor evden ayrılmak ıstıyor ama aynı zamandada bıze ayrılırsa sayet annem hıc bırsey ıstemıyorum dıyecekmıs böyle demessen sana sunu yaparım falan dıye annnemı korkutuyormus eger annem hıc bırsey taleb etmeden boşanırsa sokakta kalır bız ıkı kardes evlıyız dıyer ıkı kardesım i.ü okuyorlar annem evde yalnız kalıyor eger bosanırsa evdede kalamıcak yanı babam bır sey vermeden ayrılmak ıcın zorluyormus annemı
annemde cocuklara bırer daıre ver banada oturdugumuz evı ver dıgerlerınden zırnık ıstemıyorum ayrıl dıyormus onu kabul etmıyormus babam su durumda annemın ne yapması gerekıyor saygılarımla şimdiden size minnnettarım teşekkürler...
Re: Boşanma, mal rejimi, mal paylaşımı
Sayın Zafercan,
FAzla tedirgin olmanıza gerek yok, davanız nasıl sonuçlanır onu bilemem, ancak evinizi her ne kadar 2003 yılında almışsanız da, önceki evinizi satarak aldığınız için EDİNİLMİŞ MAL OLARAK KABUL EDİLEMEZ, Üstelik evlilik önce de sizin olan bir ev.
Evlilikten sonra almış olsanız dahi yasa 2003 ten itibaren çalışılarak kazanılmış, biriktirilmiş bir para ile alınan malları kapsıyor.
Tabiki davanın içerisinde bu durumların ayrıntılı olarak anlatılması tapu kayıtlarının celpedilmesi gerekiyor. GErçekler birşekilde ortaya çıkacaktır.
Saygılarımla,
Sayın Wepvelet,
Boşanma davasında anneniz NAFAKA ile koşulları mevcut ise MADDİ ve MANEVİ TAZMİNAT talep edebilir.
Ayrıca reşit olmayan, yahut reşit olmuşsa da ÖĞRENCİLİĞİ DEVAM EDEN çocukların da ayrıca babadan NAFAKA TALEP ETME hakları var.
Maddi ve Manevi Tazminat taleplerinden önemli miktarda rakamlar çıkmıyor, Öncelikle koşullarının oluşup oluşmadığını da bilmiyoruz. Ancak bunu bir çözüm olarak görmediğimi açıkça beyan ederim.
Yine babanızın malvarlığı nedir ve 2003 yılından sonra ÇALIŞARAK KAZANDIĞI bir para ile alınmış bir MAL olup olmadığı da sonuç açısından oldukça önemli. Ayrıntıları bilmeden yorum yapmak mümkün değil.
Yakınınızdaki bir avukata giderek ENİNE BOYUNA KONUYU GÖRÜŞMENİZDE FAYDA VAR,
Saygılarımla,
Öncelikle herkse kolay gelsin benim sorunum; 5 yılık evliyim bundan bir buçuk tıl önce görev malulü olarak başkasının yardımına muhtaç olacak derecede sakat kaldım . bana yüklü miktarda tazminat kaldı ama henüz elime geçmedi. Bu süreçte eşim benden ayrılmakta ısrarcı muhtemelende benden ayrılacak; ayrılacak olursak bu süreçte mal paylaşımı nasıl olur? ilginize teşekkür ederim...
Alıntı:
doğannn rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle herkse kolay gelsin benim sorunum; 5 yılık evliyim bundan bir buçuk tıl önce görev malulü olarak başkasının yardımına muhtaç olacak derecede sakat kaldım . bana yüklü miktarda tazminat kaldı ama henüz elime geçmedi. Bu süreçte eşim benden ayrılmakta ısrarcı muhtemelende benden ayrılacak; ayrılacak olursak bu süreçte mal paylaşımı nasıl olur? ilginize teşekkür ederim...
Şu şekilde olur:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32015
Re: Boşanma - Mal Rejimi - Mal Paylaşımı
Sayın sdt33 ilginize tşekkür ederim. Bana daha açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim, Beni yönlendirdiniz metinde durumum ile ilgili kısımları tam anlamıyla çözümleyemiyorum bana yardım ederseniz sevinirim...
Re: Boşanma - Mal Rejimi - Mal Paylaşımı
Merhabalar
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32015 linki okudum
boşanma durumunda mal paylaşılırken (yanlış anlamadım ise) kişisel mallar kime ait ise onundur.Bazı malların kişisel mal oldugunu kanıtlar isem evlilik sonrası edinilmiş bir mal olsa bile eşim bu mallardan bir talepte buluna bilirmi :?