Sağlık nedeni ile okul değiştirme
benim arkadaşım konyada/ılgın meslek yüksek okulunu okuyor bu sene sağlık nedenleri ile 1 yıl ders kaydını dondurdu fakat doktoru 2 yıl sure ile gözlem altında olman lazım demiş biz bunu hukuk yoluyla kaydını şehir merkezinde ve ya hukuk yoluyla tam teşşekkülü bir hastahanenin olduğu yere aldıra bilirmiyiz sağlık kurul raporuda elimizde var ne yapa biliriz ??? tekrar ilginize teşekkür ederim saygılarımla....
Re: Sağlık nedeni ile okul değiştirme
cevap veren yokmu hiç sayın arkadaşlar ve ilgililer lütfen cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla.....:)
Re: Sağlık nedeni ile okul değiştirme
Biliyorsunuz ki, üniversitelere bağlı fakültelere ve meslek yüksek okullarına yerleştirmeler Öss ve lise diploma notuna göre yapılmaktadır. Yani bir okula girme hakkı ancak sınava girmek ve yeterli puanı almakla kazanılmaktadır. Geçerli sağlık nedenleri olsa ve bu belgelense bile, bu nedenle arkadaşınızın okul değiştirebileceğini düşünmüyorum, ancak yeniden Öss'ye girer, geçerli puanı alıp diğer okula girme hakkını kazanır ise yada yatay veya dikey geçiş ile sözkonusu okulda eğitimine devam edebileceğini düşünüyorum.