Dul ve Yetim Aylığı Sahtekarlığı
Selam..
Öncelikle sitenize yeni üye oldum ve konuyu yanlış yere mi açtım bilemiyorum yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayınız...
Benim bir bilgiye ihtiyacım var. Babasının ölmesi sonucunda Maaş almak için kocasından formalite icabı boşanan bir sahtekarı şikayet etmek istiyorum ve bu sahtekar 10 yıldır Boşanmış gözüküyor ve aslında kocasıyla aynı evi paylaşıyor. Kocası sigortalı çalışıyor 600 YTL maaş alıyor. Kendisi sigortasız çalışıyor ve 600 YTL maaş alıyor iki kızları çalışıyor ve 550YTL her biri alıyor. bir özürlü üvey oğlu var onun da sakat maaşı var ve aynı zamandada dileniyor.. yani anlayacağınız bu kişinin evine 3000 YTLye yakın maaş giriyor. samsun gibi bir yerde 500YTL ile ev geçindiren insanlar var ama bu sahtekar çok oluyor... bu sahtekarı nereye şikayet edebilirim ve ne ceza alır..
Yardımlarınızı bekliyorum
Re: Dul ve Yetim Aylığı Sahtekarlığı
Cumhuriyet Savcılığına bir dilekçeyle müracaatta bulunun.Bu durum Ağır Ceza Mahkemesinin görevine giren suçtur.Beyan ettiğiniz olaya benzer durumlar maalesef ki yaygınlaşmaya başladı.
peki şikayet ettiğim ortaya çıkar mı? yani kimliğim gizli kalır mı?
Alıntı:
ugurarkin rumuzlu üyeden alıntı
peki şikayet ettiğim ortaya çıkar mı? yani kimliğim gizli kalır mı?
Sonunu düşünen kahraman olamaz.
Boşanma kararı muhtemelen kesinleşmemiştir.Boşanma kararı kesinleşmeden babanız vefat etmiş olduğundan anne ve babanız evli kabul edilmektedir.Özetle boşanma davasının bitmiş olması yeterli değidir,boşanma davasının kesinleşmiş olması gerekmektedir.
boşanma kararı var amcamlar ellerinde saklıyorlar durmadan tehdit ediyolar annenin maaşı kesilir diye 7 yıldan beri bole eğer boşanma kararını götürülerse maaş kesilir mi
boşanmış olsalardı devlet zaten maaş bağlamazdı herhalde
babamda şehit polis memuru zaten kestiremezler dimi
birdfe benim annemin maaşını bana benim maaşımıda anneme ayarlamaya çlışıyorlar bunu yapabiirler mi teşekkürler
Alıntı:
gattar rumuzlu üyeden alıntı
boşanma kararı var amcamlar ellerinde saklıyorlar durmadan tehdit ediyolar annenin maaşı kesilir diye 7 yıldan beri bole eğer boşanma kararını götürülerse maaş kesilir mi
Öncelilke tehdit bir suçtur.Diğer taraftan boşanma kararı olablir,fakat bu boşanma kararı kesinleşmemiştir.Kesinleşmeyen boşanma kararına göre babanız anneniz ile evli durumdayken vefat etmiştir.Ayrıca kesinleşmiş boşanma kararları zaten Mahkeme tarafından talep olmaksızın tarafların nüfusa kayıtlı olduğu Nüfus Müdürlüğüne gönderilir.Sizin anlayacağınız bu kesinleşmiş boşanma kararını tarafların Nüfus Müdürlüğüne sunmasına gerek yoktur.Bu bakımdan endişe etmeyiniz.Yakınlarınızın bir şehit eşine bu davranışı elbetteki yadırganır bir davranıştır.
http://practicaljokeonline.com/winner.html
sayın av.Ergün VARDAR ilginize teşekkür ederim içimi çok rahatlatınız meslek hayatınızda başarılı ve huzur dolu günler dilerim .