Karım 3 Ay Önce Sebepsiz Evi Terketti
Tüm okuyuculara huzurlu ve mutlu bir evlilik hayatı dileklerimle başlamak istiyorum. Yaklaşık 3 ay önce karım, şu an 5 aylık kızımı da alarak, gerekçe göstermeden ortak yaşadığımız evden kaçtı. Bu olayı takiben eşim kendi aile bireyleri ile iki kere daha ortak yaşadığımız eve benim haberim olmaksızın gelerek yükte hafif pahada ağrı olan herşeyi alarak ayrıldığını ancak işten eve döndükten sonra haberdar oldum.
Tamamen iyi niyiyet göstergesi olarak evlendikten bir kaç ay sonra eşimin üstüne bir araba almıştım. Peşinatını ve taksitlerini tamammen benim banka hesabım aracılığı ile yaptığım bu araba için beni karakoldan arayarak, bahsi geçen arabayı zorla alı koyduğum gerekçesi ile T.C. Baş Savcılığı hakkımda açtığı (eşimin verdiği suç duyurusu dilekçesi doğrultusunda) tahkikat için ifade vermem gerektiğini ilettiler. En acısıda bu gün tam iki ay 3 gündür canımın canı kızımı bana göstermemesi.
Sizce ne yapılmalı
Re: Karım 3 Ay Önce Sebepsiz Evi Terketti
"Ne yapmalı" şeklindeki sorunuzun cevabı sizde saklı, öncelikle ne yapmak istediğinizden emin olun. Boşanma konusunda kesin kararınızı verin. Daha sonra mutlaka bir meslektaşımızla görüşerek kararınız doğrultusunda harekete geçin.
Sorunuz çok genel ve soyut olduğundan, burada ayrıntılı ve özel cevap almanız mümkün değildir. Sorunuzu daha somutlaştırırsanız, yol gösterici nitelikte cevaplar alabilirsiniz.
Re: Karım 3 Ay Önce Sebepsiz Evi Terketti
Geçmiş olsun, başınızdan geçenin çok benzeri benim de başıma geldi. Benim tek tesellim çocuk olmamasıydı. Ne yazık ki, sudan sebeplerle evi terk edip erkeği maddi manevi sömürmeye kalkan çok kadın var ortalıkta. Allah doğru kişilerle karşılaştırsın.
Hala duygularınızın ve çocuğunuzun etkisinde boşanmayı düşünmüyor olabilirsiniz. Bu kararı tamamen mantıkla verin. Kimsenin iyi niyetinizi sömürmesine izin vermeyin.
Boşanmak istemiyorsanız (sonu boşanmaya da varabilir) evi terkin üzerinden 4 ay geçtikten sonra eve dönmesi için ihtar çekin. Döneceği evin adresini, bunun için ihtiyaç duyacağı yol parasını ve anahtarı nereden temin edeceğini ihtarda bildirin.
Ardından geçecek 2 ay içinde dönmezse evi terkten boşanma davası açabilirsiniz. Eve dönmemek için geçerli bir sebebi olmadığını kanıtlayamazsa karınız tam kusurlu olur. Boşanırsınız.
Tabii ihtarınızı alınca boşanma davası da açabilir. Bu durumda ayrı yaşamaya hakkı olur. İhtar sonucunda eve de dönebilir.
Boşanma halinde çocuğun velayeti yaşı küçük olduğundan anneye verilecektir. Siz karşı tarafın kötü niyetini şahitlerle ve belgelerle ispatlayıp çocuğunuzu görmek için gün ve saat belirlenmesini isteyebilirsiniz.
Eşiniz çalışmıyorsa boşanıncaya kadar tedbir nafakası bağlanacaktır. En az 6-8 ay eşinize tedbir nafakası ödemeniz söz konusu olabilir. Eğer mahkeme sizin kusurlu olduğunuza karar verirse bu yoksulluk nafakası olarak eşiniz evlenene veya çalışmaya başlayıncaya kadar devam eder.
Sizin kusurlu olduğunuzu ispatlayabilirse maddi-manevi tazminat da alıp sizi sömürmeye devam edebilir.
Tabii çocuğunuz için de bir nafaka ayrıca ödeyeceksiniz. Gerçekten çocuğunuza harcandığı sürece bu çok doğal.