-
Sigorta Problemi
Merhabalar,
Ben 1982-1986 yılları arasında İSVİÇRE'nin Freiburg kentinde Sigortalı olarak bir iş yerinde çalıştım.Daha sonra TÜRKİYE'ye kesin dönüş yaptım aradan 8 sene geçmişti ANKARAYA gittim ve SOSYAL SİGORTALAR KURUMUNA Yurt Dışı Sigorta işlemlerim için başvurdum.ANKARA' da halamın oğluna Vekaletimi verdim.İkamet ettiğim yer yani Kahramanmaraşa döndüm.Halamın oğlu beni aradı ve dediki; senin sigorta işlemlerin kabul edilmiyor yani olmuyor dedi.Acaba benim Sigorta günlerim Yanmışmıdır.Yanmamışsa nereye başvurabilirim.Ben şu an BAĞ_KUR luyum.Günlerimi BAĞ-KUR a aktarabirimiyim.
-
Re: Sİgorta Problemİ
Yurtdışında geçen çalışma sürelerinizi, günlük 3,5 $ üzerinden, şu anda tabi olduğunuz sosyal güvenlik kurumu olan Bağkur'a borçlanabilirsiniz.
-
Re: Sigorta Problemi
Değerli Arkadaşlar benim sorum şu:
SSK 86.maddesinde(Topluluk Sigortası) "İş Kazalarıyla Meslek Hastalıkları),(Hastalık), (Analık),(Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm) olmak üzere 6 çeşit sigorta koluna yer verilmiş olup bunların birkaçına veya tümüne toplu olarak tabi olunabileceği hüküm altına alınmış.
Günümüzde yeni bir avukat börosunu açtığında Topluluk Sigortası olarak bu sigorta kollarından hepsine mi yoksa sadece (Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm) sigortalarına mı prim ödemektedir? Kendisinin, eşinin ve cocuklarının sürekli sağlık hizmetlerinden yararlanması mümkün oluyor mu?Cevabınız için şimdiden teşekkürler.Saygılar.