Askerliğe Başlarken Gönüllü Olarak Fazladan Yapacağım Diye İmzalattırılan Evraklar
Sayın İlgililer ;
Sitenizin eşşiz bilgi kaynaklarından dolayı tebrik ve teşekkürle başlamak istiyorum. Benim sorum ise başlıkta belirttiğim gibi " Uzun Dönem Askerliğe Başlarken Gönüllü Olarak .... ay Fazladan Askerlik Yapacağım Diye İmzalattırılan Evraklar " hakkında. Biliniyor ki askere giden her gence apar topar evraklar imzalattırılıyor teslim olma esnasında.Bunlardan biri de okunması zaman ve sayfa sayısı bakımından mümkün olmayan " Fazladan Gönüllü Yapmak " ile ilgili olan evraktır. Bu evrakta der ki : " 12 ay olan askerlik hizmetimi 3 ay da gönüllü olarak ekleme yapıp 15 ay yapmak istiyorum ". Ve bu evrak öyle bir karambolde imzalatılır ki, ne olduğu anlaşılmaz zaten. Bu bağlamda, adı geçen evrağı imzalamayıp itiraz edildiğinde, uzun dönem er olarak yapılacak askerliğin 12 ay olarak yapılması mümkün müdür ? Eğer zorla imzalatmaya kalkışırlarsa buna itiraz hakkı olabilir mi ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Askerliğe Başlarken Gönüllü Olarak Fazladan Yapacağım Diye İmzalattırılan Evraklar
Böyle bir evrakın olduğunu sanmıyorum.Askerliğin süresi kanunla düzenlenir.Gönüllü de olsanız 3 ay fazladan askerlik yapamazsınız.Nereden duydunuz bilmiyorum ama yok böyle bir şey.
Re: Askerliğe Başlarken Gönüllü Olarak Fazladan Yapacağım Diye İmzalattırılan Evraklar
Bu da nereden çıktı şimdi? Böyle bir şey ne gördüm ne de duydum. Askerliğin süresi ve diğer konular 1111 sayılı Askerlik Kanunu ile düzenlenmiştir. Ordu gerek görürse zaten yasada yapılacak bir değişiklikle askerliğin süresini uzatabilir.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Böyle bir belge bulunmamaktadır. Kaldıki seferberlik gibi bir konu gündeme geldiğinde ihtiyat dahil olmak üzere tüm sefer görev emri gönderilenler askere tekrar alınabilirken böyle kanunsuz bir belge neden tanzim edilsin. Askerlik süresi kanunlarla belirtilmiştir...
Alıntı:
cmydn rumuzlu üyeden alıntı
Sayın İlgililer ;
Sitenizin eşşiz bilgi kaynaklarından dolayı tebrik ve teşekkürle başlamak istiyorum. Benim sorum ise başlıkta belirttiğim gibi " Uzun Dönem Askerliğe Başlarken Gönüllü Olarak .... ay Fazladan Askerlik Yapacağım Diye İmzalattırılan Evraklar " hakkında. Biliniyor ki askere giden her gence apar topar evraklar imzalattırılıyor teslim olma esnasında.Bunlardan biri de okunması zaman ve sayfa sayısı bakımından mümkün olmayan " Fazladan Gönüllü Yapmak " ile ilgili olan evraktır. Bu evrakta der ki : " 12 ay olan askerlik hizmetimi 3 ay da gönüllü olarak ekleme yapıp 15 ay yapmak istiyorum ". Ve bu evrak öyle bir karambolde imzalatılır ki, ne olduğu anlaşılmaz zaten. Bu bağlamda, adı geçen evrağı imzalamayıp itiraz edildiğinde, uzun dönem er olarak yapılacak askerliğin 12 ay olarak yapılması mümkün müdür ? Eğer zorla imzalatmaya kalkışırlarsa buna itiraz hakkı olabilir mi ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
askerlik yapan arkadaşlarımda duymuştum bende cok kızmıştım cok büyük bir haksızlıktı eğer yapılıyor ise die düşünüyordum ama bende ne kdr doğru olduğunu bilmiyorum .............tabi bunu aramızda olan asker emeklileri askerler daha iyi biliyordur.. cünkü dava açma olasılığı bile olur.
Ben uzun yıllar orduda görev yapmış ve emekli olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim. Gönüllü olarak fazladan askerlik yapma gibi bir durum söz konusu değildir. ki Askerlik süresinin ne kadar olacağı 1111 sayılı kanunla düzenlenir ve teskere alınacak zamanı gün hesabı yapılarak kanuni süre hesaplanarak yapılır.
27 yıllık silahlı kuvvetler mensubu olarak böyle bir uygulamanın olmadığını söylüyorum.
Bakınız arkadaşın yazdığı konu yıllardır dilden dile dolaşan bir uydurmadır, ayrıca bu arkadaş aynen vede açıkca ''bu evrakta derki'' diyerekte gerçekten okumuş gibide kendi duyduğu söylentiyi sadece kendisi doğrulamış... ben 6 seneden beri hem Acemi birliğnde hemde şubede görev yaptım ama böyle bir evrak ne gördüm nede duydum.... Hatt 1997 yılında ben ilk askere gitmeden öncede böyle saçma söylentiler vardı.... arkadaş duymuştur ama aslı astarı olmayan bi mevzu... iyi günler....
Mantığada ters zaten Türkiye de askerlik ''Zorunlu'' Zorunlu olduğu içinde süresi ve şekli kanunlarla düzenlenmiş.
İşin garip tarafıda bu söylenti var olmasına varda bir tanede ben iki ay gönüllü fazladan askerlik yaptım diyen adam yok ortada... Bir tane mi örneği olmaz yahu....
TSK terhis belgesini verip nizamiye/lumbarağzından çıkan kişiyi sivil kabul ediyor. Bir dakika sonra gelse ''sivil ziyaretçi kaydı'' yapıyor. Ne gönüllü tutması...
Delinin birisi kuyuya taş atmış......................