öncelikle sitenin değerli yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum çünkü gerçekten çok güzel düşünülerek hazırlanılmış bir forum.....
değerli arkadaşlarım sizlerde belki öyle yada bişekilde duymuşsunuzdur.
Ünıversite mezunlarının polis lik için başvuruları falan vardı geçtiğimiz eylül ayında...
bende başvuruda bulundum ve sonuç polis meslek yüksek okulunu kazandım
ama şu aşamada haziran ayını bekliyorum
haziranayında sağlık raporu ve emniyet tahkikatı yapılacak i
İşte asıl sorun burda emniyet tahkikatından endişeliyim ve sorun çok kafama takılıyor
çünkü ben 2002 yılının şuabat ayında yani 5 yıl önce (5yılda bir adli sicil kayıtlar silinir diye biliyorum)
Ünıversitede ana dilde eğitim için dilekçe toplanıyordu (içeriği şuydu Türkiyedeki üniversitelerde kürtçe nin enstitü bazında kürt enstitüsü kurulması talebiydi)
tabii o yıllarda arkadaş çevresinin verdiği etki sosyal ortam içinde bulunduğum koşullar sonucunda bende dilekçeye imza attım sanırım 600 kişiydik toplamda..
efendim daha sonra toplanan dilekçeler rektörlüğe teslim edildi
tabii 600 kişide o sırada rektörlük önünde bekliyorduk
olay şu hocam dilekçeyi verdikten sonra 600 kişiyi jandarma göz altına aldı
3 gün 2 gece göz altında kaldım ve jandarmada parmak izim alındı
önce 10 parmak
sonra baş parmak
sonra sadece
4 parmak izi alındı anlayacağınız
iyiden iyiye bizleri fişlediler:kızgın:
ve 3 gün 2 gecenin ardından mahkeme ye sevkedildik ve mahkeme de ne olduğunu bile anlamadım
bizi salıverdiler ama beni endişelendiren
mahkemenin (kapanan) DGM
olması neyse efendim ondan sonra serbest kaldık ama 7 kişi tutuklu yargılandı daha sonra 6 ay falan sonrada kalan 7 kişi beraat etti 2003 yılında da ki o zaman unıversitenin tatil olduğu dönem di memleketimden bana polis in getirdiği mahkeme de bulunmam gerektiğini analatn mektup geldi ertesi hafta mahkemeye çıktım aslında mahkememi değilmi onu bile bilmiyorum (küçücük bir odada ifadem alındı...)
şimdi benim sizlerden öğrenmek istediğim şu emniyet tahkikatım da sorun çıkacakmıdır aslında sorun çıkacağını düşünüyorum ama bir yandan da bişey yapmadımki sadece bir dilekçe verdim ama olay dgm lik olmasından ötürü endişeliyim bana bu konuda fikirlerinizi açıklarsanız inananın çok rahatlayacam çünkü haziran ayını bekleyecekkadar sabrım da takatimde kalmadı acaba sorun çıkarmı çıkmazmı diye endişelenmek ten artık gerçekten çok yorul dum acaba siz değerli arkadaşlarım bu konuda ne düşünüyorsunuz
ilginiz için çok teşekkür ederim......