İcralık kredi Kartı Borcuna Uygulanan Faiz
Öncelikle bu siteyi hazırlayan ve görüşlerini paylaşan tüm üyelere teşekkür ederim. Kredi kartı borcundan dolayı icralık oldum,süresi içinde mal beyanın´da bulunup ilgili bankaya borcumun taksitlendirilmesi için müracat ettim, müracatım kabul edilerek borcum avukatlık ücreti,masraflar ilave edilerek 12 taksit yapıldı. Benim öğrenmek istediğim konu borç tasfiyesi protokolünde faizin aylık %5 olarak hesaplanmasıdır,ilgili kamu bankasının bireysel kredide aylık %1.90 faiz uygularken benden aylık %5 faiz alması yasalara uygunmudur değilse ne yapmam gerekir,beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.
Re: İcralık kredi Kartı Borcuna Uygulanan Faiz
Sayın bertum,uygulanan faiz oranı yasalara uygun. Bankalar her üç yada bir T.C.Merkez Bankası'nın açıkladığı oranlara göre kredi kartı borçlarına uygulayacakları temerrüt faizi oranlarını belirleyip uygulamaya koyuyorlar. Faiz oranı konusunda yasal olarak şu an için yapılabilecek bir şey yok.Sadece bankaların hak etmeden almaya çalıştıkları bu yüksek faiz oranına karşı toplumun gereken tepkiyi göstermesi için bir kıvılcım olabilirsiniz.
Yıllık enflasyon oranının %60-65 olduğu dönemde banklar kredi kartı borcu olanlara %300-500 oranında temerrüt faizi oranı uyguluyorlardı. Yaklaşık enflasyon oranının 5-8 kat fazlası olan bu oran borçluları isyan etmiştirdi. Şimdi ise hedeflenen enflasyon oranı yıllık %5 ve bankalrın uyguladığı temmerüt faizi oranı yıllık %84 civarında. Uygulanan temerüt faiz oranı , enflasyon oranının yaklaşık 17 kat fazlası. Bu karşılaştırma ile önceden isyan eden kredi kartı borçlularının şimdi neler yapabileceklerini düşünmek bile istemiyorum.
Bu konuda sitemizde çok fazla bilgi var. Araştırın ve size faydası olacak bilgileri okuyun. Yanlız değilsiniz , şimdi sizin durumunuzda eskisinden daha fazla madur var.
Re: İcralık kredi Kartı Borcuna Uygulanan Faiz
Borcu kapatmanız yeterli olmaz mutlaka hesaplarınızıda kapatın gerekirse noterden ihtar yazısı ile kapatın bankadan ihtar yazısına hesapların kapatıldığına dair cevabi yazı isteyin aksi halde avukat banka müdürü icra müdürü banka genel müdürlüğü arasında topaç gibi sizi oynatırlar.
ben yaşadım dosyayı kapatması için avukata harç ücreti verdim icradan dosyayı kapatmadan açık bırakıp sadece haciz kaldırıyor, tabi yasal takip bitmiyor dosyayı mutlaka kapatın, ve tüm yazılarınızı noter kanalıyla yapın yoksa bir hak talebinizde olmuyor. ve asla genel müdürlüklerine güvenmeyin. çünki derdinizi anlatacak muhatap bulamıyorsunuz.
biri çıkıp bana cevap versin diye bekliyorum, veremediler veremezlerde,
çünki madur olan sizsiniz ama mazeretleri hazır kullanmayacaktınız o parayı bankanın parası bankanın sizin kendi paranız sizin ödeyin borcunuzu kurtarın kendinizi derim, ha ödemek isteyincede muhatap yok karşınızda resmi kanaldan yapın bütün işlemlerinizi diyorum o kadar.
ve yasal takip dosyanızın kapatma harcını sanırım %3.6 yatırın gidin avukatın yanına dosyayı icradan kaldırtın aksi halde canı sıkılınca o dosya üstünden size tekrar haciz koyabilir, üzücü ancak inanın böyle avukatlarda var bilmiş olun.
Bankaya gidin bütün hesaplarınızı kapatın bankaya noter kanalıyla ihtar yazısı çekip hesaplarınızı kapattığınıza ve borçlu olmadığınıza dair cevabi yazı isteyin,vermezlerse belgelerinizi bir dosya yapın C.Savcılıklarına veya mali polise suç duyurusunda bulunun, bu yazdıklarım yaşanmış olaylardır.
saygılarımla.