Annemi, babasının hisseli evinden çıkarmak istiyorlar
Merhaba,adım gülsün size danışmak istediğim bir konu var annem annesinden ve babasından kalan evde yaklaşık 3 senedir oturmaktadır ev hisseli olduğu için amcasıda eşiyle birlikte aynı evde ikametgah etmektedir.Fakat annemin abisi kirada eşi ve çocuğuyla oturmaktadır annemi şimdi evden çıkarıp kendileri oturmak istemektedir annemi babasının evinden çıkartmak hakları varmıdır size soruyorum ve yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyız nereye nasıl bir şikayette bulunmalıyız ve annemizin hakkını nasıl savunmalıyız bana yardımcı olurmusunuz şimdiden ilginize teşekkür ederim saygılarımla...
Re: Annemi, babasının hisseli evinden çıkarmak istiyorlar
Siz de ifade etmişsiniz ki ev hisseli. Muhtemelen annenizle dayınız eşit paya sahip. Dolayısıyla o evde anneniz ne hakka sahipse dayınız da aynı hakka sahip.
1. Dayınız evin kira bedelinin yarısını (hissesi neyse artık) talep edebilir.
2. Evin geri kalan hissesini dayınız veya anneniz diğerinden satın alabilir.
3. Ya da hiçbir şekilde anlaşma olmazsa ortaklığın giderilmesi için ev mahkeme kanalıyla satışa çıkarılır. Anneniz, dayınız veya dışarıdan açık arttırmaya katılan kişilerden en fazla veren evi alır. Annenizle dayınıza masraflar düşülüp kalan para pay edilir. Tabii bunda ev ucuza satılırsa hem annenizin hem dayınızın kaybı olur.
>ev hisseli olduğu için amcasıda eşiyle birlikte aynı evde ikametgah >etmektedir.Fakat annemin abisi kirada eşi ve çocuğuyla oturmaktadır annemi >şimdi evden çıkarıp kendileri oturmak istemektedir annemi babasının evinden >çıkartmak hakları varmıdır
>nereye nasıl bir şikayette bulunmalıyız ve annemizin hakkını nasıl savunmalıyız >bana yardımcı olurmusunuz şimdiden ilginize teşekkür ederim saygılarımla...
Şikayet edilecek bir durum yok. Çünkü dayınız da doğru ifade edemese de hakkını arıyor. Önünüzde üç seçenek var. İkisi anlaşma, biri anlaşamadığınız takdirde uygulanabilecek yol.