Mal Beyanında Bulunmama Hakkında
Merhaba,
Bir konuda eğer vakit ayırabilirseniz size danişacaktim. Öğrenci olduğum için avukatlik bürolarina gidemiyorum. İnternetten araştırayim dedim. 3 sene kadar once üniversitedeki kitap saticilarindan kitap seti almiştim ve ihmalkarlik yapıp ödememiştim. Mal beyani duyurularini da kaçırınca, tavsiyeyle "duyuru bana ulaşmadı,okula gönderilmiş" diyerek temyiz dilekçesi yazdim. Ama reddedildi. Firma bulunduğum şehire bayağı uzak olduğu için sanirim, icra yahut polis tatbikatina uğramadım. Yine ihmalkarlık edip, "para kazanınca öderim" düşüncesiyle bir adım atmadim. Yani halen 10 günlük hapis cezasina çarptırılmış ve kaçak durumdayım sanırım. Bu hapis cezasının uygulanmadığını filan okumuştum. Son durumu bilen var mi? Sorum ise, yapacağım en mantıklı şey nedir? Örneğin pasaport vs. işlemleri için emniyete işim düştüğünde içeri alınır mıyım? Eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Saygılarımla
Re: Mal beyaninda bulunmama hakkinda
Alıntı:
petermoor rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
. Bu hapis cezasının uygulanmadığını filan okumuştum. Son durumu bilen var mi? Sorum ise, yapacağım en mantıklı şey nedir?
Mal beyanında bulunmamak suçlarından verilen disiplin hapsi cezaları aynen uygulanmaktadır.Borcunuzu ödeyip,cezanızın düşmesi hususunda İcra Ceza Mahkemesine dilekçe verilmesi gerekir.
Cezanız 18 ay içerisinde uygulanmazsa düşecektir.
İlk başta belirteyim ben hukukçu değilim ama benzer bir olay yaşamıştım.
Bildiğim kadarı ile borcunuzu yasal faizleri ile öderseniz, bu mahkumiyet kararı da düşüyor, borcunuzu ödeyecek maddi durumunuz var ise borçlu olduğunuz kişi/firma ile konuşabilirsiniz ve ödeme yaparak bu kararı düşürebilirsiniz.
Dediğim gibi hukukcu değilim ama benim bilgim bu şekilde, yanlışım var ise düzeltir arkadaşlar...
Sevgiler.
Tesekkürler, bilgi verenlere. Umarim diger noktalarda da bilgilerini paylasanlar cikar. Herkese kolayliklar..
Yapacağınız en mantıklı şey, faizler daha fazla artmadan borcunuzu kapatmak olacaktır. Hapis cezasından da kurtulursunuz bu şekilde.
Eğer ödeme gücünüz varsa, icra dairesine 1 peşin ve kalanı 3 taksit halinde ödeyebilirsiniz.
iyi günler aynı olaya benzer bir olay benim başımıda gelid fazladan topic açıp kirletmek istemedim;
Kredi kartı borcu yüzünden eve ilk olarak ihtarname sonrada icra kağıdı geldi kağıtta yazan numaradan avukata ulaştık ve belirli aralıklarla ödeme yapılacağı hususunda anlaştık ve iyi niyetli olarak ödemeleri de yapmaktayım ve hala devam etmekte... ama elime bugün Mal Beyannamesinde bulunmadığıma dair bir kağıt daha geldi şu tarihte şu saatte orada bulunun diye...Şu an için ben ne yapmalıyım bankanın avukatıyla zaten hep görüşme içersindeyim ve ödemelerimide yapıyorum buna rağmen herhangi bir cezai bir şey olur mu bilgilendirirseniz sevinirim...
Alıntı:
cashksk rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler aynı olaya benzer bir olay benim başımıda gelid fazladan topic açıp kirletmek istemedim;
Kredi kartı borcu yüzünden eve ilk olarak ihtarname sonrada icra kağıdı geldi kağıtta yazan numaradan avukata ulaştık ve belirli aralıklarla ödeme yapılacağı hususunda anlaştık ve iyi niyetli olarak ödemeleri de yapmaktayım ve hala devam etmekte... ama elime bugün Mal Beyannamesinde bulunmadığıma dair bir kağıt daha geldi şu tarihte şu saatte orada bulunun diye...Şu an için ben ne yapmalıyım bankanın avukatıyla zaten hep görüşme içersindeyim ve ödemelerimide yapıyorum buna rağmen herhangi bir cezai bir şey olur mu bilgilendirirseniz sevinirim...
Banka Avukatıyla zaten irtibat içerisinde olduğunuzu söylemişsiniz. Banka Avukatını aramanızı öneririm.
bişey daha soracağım bir başka x bankası ile ilgili bir icra kağıdım daha var ama avukatla görüştük ve onun düzenlemiş olduğu yazıda borcu kabülüm adresimi onayladağımı ve borcu x ay da ödeyeceğime dair taahhütte bulundum ve oda bunu onaylayıp imzaladı ve bunu icra müdürlüğüne iletildi ama yinede mal beyannamesi bulunmadığına dair kağıt geldi avukatı aradım prosedür gereği olduğunu ve herhangi bir sorun teşkil etmeyceğini söyledi o gün mahkemeye gitmem gerekir mi veya gitmesem herhangi bir sorun olur mu sizinde bilgilerinizi almak istedim... teşekkürler...
mahkemeye gidip tüm duruşmalara katıl ve borçla ilgili yapmış olduğun sözleşmeyi ve ödeme makbuzlarını göster.Borcunu ödedikten sonra sorun yok aslında borç ödemesende sorun olmazya neyse bunu avukatlar duymasın:)