Re: MEB Öğretmen promosyonu
Öğretmen maaşlarının yatırılması için anlaştığı bankanın verdiği promosyonlardan ben de faydalanamadım. Faydalanamamamın nedeni ise mebin benim ismimi bankaya bildirmeyi unutması. Okulumuzun daha önceden anlaşmış olduğu bankayla sözleşmesi Aralık 2008'de bitti. İlçedeki sözleşmesi biten diğer okulların hepsi bir diğer banka ile sözleşme imzaladı. Ama ben sözleşmemizin bittiği ve yeni bankaya geçme isteğim bildirilmediği için promosyonumu alamadım. Okulumdaki sözleşmeli hatta ücretli öğretmenler bile bundan yararlanırken ben kadrolu bir öğretmen olarak madur oldum. Müdür de kadrosu başka bir okulda olduğu için çok ilgilenmedi sağolsun. Gidip banka müdürüyle kendim konuştuğumda ise sorunun kendilerinden değil mebten kaynaklandığını, bizim okulun bildirilmediğini belirtti. Ayrıca Ocak ayında yeni bir uygulamanın başladığını ve promosyon alabilmek için en az 20 kişinin olması gerektiğini söyledi.
1)Bizim okulun promosyonu Aralık 2008'de bitti.
2)Okulumuz köy okulu olduğu için zaten az (2 kadrolu) öğretmen var. Diğer okullarda çalışanlar birleştirilerek sayı tamamlanmış. Neden biz de onlara eklenmedik?
3)Bana sayının tamamlanması için beklemem gerektiği söyleniyor. Ama zaten sözleşmesi biten okulların hepsi yeni bankaya geçmiş bu saatten sonra 20 kişiyi nasıl tamamlayacağız?
Hakkımı aramak ve promosyonumu almak için nasıl bir yol izlemem gerekir? Nereye nasıl bir dilekçeyle başvurmalıyım? Bu olayın sebebinin unutma değil de kasti olduğunu düşünüyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Toplam 3 dosya bulunuyor
Elimde şöyle bir yargı kararı var, işinize yarayabilir.