Davalının Duruşmaya Gelmemesi ve 35. Madde
Özel bir bilgisayar eğitim kursunun programcılık bölümünün broşürlerinden yola çıkarak kursa kaydımı yaptırdım, kayıt sırasında ve broşürde vadedilen teknik ingizlizce eğitimi kursa devam etmiş olduğum 37 gün içersinde başlamadı ve ben bu ayıplı hizmetten ötürü tüketici mahkemesine başvurdum.
Kurs yetkilisi buna ilişkin sözlü olarak ilk duruşmada t.ingizlice eğitimini verdiklerini ve dahi bana haber verdiklerini benim katılmadığımı beyan etti buna ek olarakta bir adet yoklama çizelgesi sundu içeriye ama çizelgede eğitimcinin ismi var imzası yok, örencilerin isimleri ve imzası var bir tek benim ismimin karşısındaki imza kısımları boş, bu yapılması çok basit olan yoklama formu, matbuğ antetli kağıda falan basılmış bir çizelge de değildi.
Ve son 3 duruşmayada davalı taraf katılmadı, en son duruşmadan bir öncekine bende katılamadığım için davaya takipsizlik kararı çıkartılmış olması nedeni ile tekrar dava dilekçemi yeniledim, buna ilişkin son duruşmaya bugün katıldım ve 3. defa davalı taraf duruşmada yoktu, tebligat davalının vermiş olduğu adreste bulunamadığından geri dönmüş ve hakim buna bağlı olarak T.K.35. maddeyi uygulıcam dedi ve tekrar tebligat gönderilmesine karar verdi.
Benim öğrenmek istediğim davalı taraf duruşmaya tekrar katılmadığında duruşmanın gidişatında nasıl bir yön çizileceği, tek taraflı davalar mı sürcek veya kısa sürede dava karara mı bağlanır, birde özel bir kurs MEB.'na bildirmeden kursiyerlerine yardımcı olmak amacı altında ama bunu dağıtmakta olduğu broşürlerinde yazılım+prog.+tek.ingilizce toplam 290 saat fiyatı xxxxx adı altında belirtmekte olmasına rağmen, bir kursu açabilirmi ?
Herşey için şimdiden teşekkürler.
Re: Davalının Duruşmaya Gelmemesi ve 35. Madde
Sayın icelik 78 açmış olduğunuz davada davalıya duruşmda kağıdı gittiği anlaşılıyor, çünkü davalı duruşmada yoklama çizelgesini sunmuş fakat ondan sonraki duruşmalara katılmadığı anlaşılıyor.iki tarafta davaya katılmayınca dava müracaata kalmış sizde davacı olduğunuzdan dolayı davayı yeniden açmışsınız ama yeni dava dilekçesi tebliğolmamış, burada davalıya daha önceden tebligat yapıldığı için ilanen tebligat yapılması istenmiştir. Yapılacak ilanen tebligatta gazete ilanı ile yapılıp belli bir süre verilecek bu süre sonunda davalı katılmasa dahi yokluğunda karar verilecektir.
Re: Davalının Duruşmaya Gelmemesi ve 35. Madde
Sayın İcelik,
Üyelerimizden Sayın Ekici'nin cevabına katılamıyorum.
Tebligat Kanunu'nun 35. maddesi ile ilanen tebligat düzenlenmemiştir. Bu madde ile ( somut olay ile ilgili kısmını belirtiyorum ) Daha önce kendisine tebligat yapılmış olan bir kişi adres değişikliğini mahkemeye bildirmediği takdirde, mahkemece kendisine daha önce tebligat yapılmış olan adrese yapılacak olan tebligatın geçerli olacağı ve tebligat yöntemi düzenlenmiştir.
Bu bakımdan sadece 4,00-YTL. posta pulu karşılığında dava dilekçeniz, davalının mahekemece daha önce kendisine tebligat yapılmış olan adresine gönderilecek ve davaya davalının yokluğunda devam edilecektir.
Davaya, davalının yokluğundan devam edilece olması, davanın tek taraflı bir dava haline geleceği anlamına gelmez. Ancak, davalı davaya katılmadığı için kendisini savunamayacak ve sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır.
Siz davanıza aynen eskiden olduğu gibi katılıp devam edeceksiniz ve tüm deliller toplandığında davanız sonuçlanacaktır.
Saygılarımla