Re: Hırsızlık lütfen yardım edin
yardımcı olursanız çok sevinirim yrn iş görüşmesi yapıcam korkuyorum bişey çıkacak diye
Re: işe gireceğim lütfen yardım edin
allah rızası için bi yardım edin uyuyamıyorum işe gireceğim benim için çok önemli ne olur
Öncelikle siz sanık mısınız, tanık mı? Tanık olarak çağrıldığınızı söylüyorsunuz, mahkumiyet alır mıyım diye endişeleniyorsunuz. Eğer tanıksanız, endişelenmenize gerek yok, ceza almazsınız. Eğer sanıksanız da, ceza hukukundaki "şüphe sanık lehine yorumlanır" ilkesi gereğince ancak suçunuz hiçbir şüpheye yer vermeden sabit olursa hakkınızda mahkumiyet kararı verilir, ceza alırsınız. Şüphe varsa ceza almazsınız,beraat edersiniz, sicilinize de işlenmez.
Alıntı:
Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle siz sanık mısınız, tanık mı? Tanık olarak çağrıldığınızı söylüyorsunuz, mahkumiyet alır mıyım diye endişeleniyorsunuz. Eğer tanıksanız, endişelenmenize gerek yok, ceza almazsınız. Eğer sanıksanız da, ceza hukukundaki "şüphe sanık lehine yorumlanır" ilkesi gereğince ancak suçunuz hiçbir şüpheye yer vermeden sabit olursa hakkınızda mahkumiyet kararı verilir, ceza alırsınız. Şüphe varsa ceza almazsınız,beraat edersiniz, sicilinize de işlenmez.
Bir eklemede de ben bulunayım; dava hakkında bu kadar bilgi ile bir yorum yapmak yanlış olur. Dosyanın tamamının incelenmesi gerekir. Hatta tamamen incelense bile dava şu şekilde sonuçlanır diyebilmek zor. Mahkumiyet halinde 7 gün içerisinde kararı veren mahkemeye hitaben yazılmış bir dilekçeyle kararın Yargıtay'a temyiz için gönderilmesini isteyebilirsiniz. Hükmün adli sicile kaydı ancak temyiz aşamasından sonra yani karar kesinleştikten sonra mümkündür.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU