Aday Memurun Eş Durumundan Tayini
Acil bir konuda yardıma ihtiyacım var. Avukat arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
2006 yılının Kasım ayında KPSS ile devlet memurluğuna atandım. Aralık 2006da göreve başladım. 3 aylık bir süredir memur olarak görev yapmaktayım. Eşim de devlet memuru olmakla birlikte benden 200km uzakta bir başka şehirde görev yapmakta. Eş durumundan tayin istediğimde bana gelen cevapta "kpss ataması ile atandığım,evli olduğumu bilerek eşimden ayrı kalmayı göze alarak göreve başladığım ve bu nedenle de eş durumundan tayin isteyemeyeceğim" yazıldı. yani tayin isteğim reddedildi. ancak aday memurluğum kalktıktan sonra tayin isteyebileceğim söylendi.
sormak istediğim eşlerin belli bir kilometreden uzağa atanamayacağına dair bir hüküm var mı? ve aday memurun eş durumundan tayin isteyemeyeceğine dair bir hüküm var mı?
ben şu an kurumumu mahkemeye versem kazanma şansım nedir?
şimdiden teşekkür ederim...
Re: Aday Memurun Eş Durumundan Tayini
(Aday memur Eş durumu TAyini)Aynı dertten ben de muzdaribim.Yanıt aldıysanız bana da bilgi verirseniz çok sevinirim.mbirinci73@hotmail.com
Cevap: Re: Aday Memurun Eş Durumundan Tayini
bende aynı konudan şikayetçiyim avukat barkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim lütfen
Cevap: Aday Memurun Eş Durumundan Tayini
maalesef ben de aynı durumdan mustaribim ama ilk atamada eş özrünü göz önünde bulundurmuyorlar çünkü tercihen atanıyorsunuz. adaylığınızın kalkmasını beklemekten başka şansınız yok.
Cevap: Aday Memurun Eş Durumundan Tayini
Arkadaşlar; ben 2008 de atandıktan 2 ay sonra eş durumundan tayin oldum. eşim üniversite personeli olduğu için tayin hakkının olmadığını belirttim. o zamanlar araştırmıştım ve aday memurun tayin istemesini engelleyen bir durum yoktu. bakanlıktan bana verilen cevap; kanun yok ama bakanın özel emri var aday memur tayini yapılmayacak. bende İl müdürümü ikna ettim, dilekçemi verdim ve müdürüm bakanlığı aradı. aday memur eğitimindeyken atama emrim geldi. darısı başınıza inşallah. Ama şimdi yine tayin sıkıntısı yaşıyorum. eşim başka bir şehrin ilçesinde ve benim o ilçede görev yerim ve pozisyonum yok, ama eşimin görev süresi benden fazla, eşimin tayin başvurusuna cevaben "eşiniz sizin bulunduğun ile gelsin" demişler. mahkemeye başvursam şansım ne olur acaba ? yorum yapabilecek arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. (iletiyi yazdıktan sonra farkettim ki şikayetçi olan arkadaşlardan bazılarının aday memurlukları çoktann kalkmış :)