-
İki Ayım Kaldı
Öncelikle böyle bir forumda emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim.
Sorunumu kısaca özetleyeyim. Yaşım 30. İşletme fakültesinde son dönem öğrencisiyim. Sadece 2 adet dersim kaldı ve Haziranda mezunum. Son yoklama kağıdım Kasım/2005 de gönderildi.
1- Anladığım kadarıyla maalesef bakaya durumuna düştüm. Acaba kaç dönem geçmiş oluyorum? Bunun tahmini cezası ne olabilir?
2- Bu 2 aylık süre içerisinde sanırım tecil hakkım yok yakalanırsam okuldan dolayı serbest bırakılır mıyım yoksa mezun olmama izin verilmeden askere mi alırlar.
3- Haziranda belgemi alırsam en erken ne zaman gidebilirim?
Şimdiden ilgi gösterip cevap verecek tüm hukukculara saygılarımı sunarım.
-
Re: İki Ayım Kaldı
değerli hukukcularımız bu konuda beni aydınlatırsa cok memnun olurum.
-
Eğer yoklamanızı yaptırmışsanız bakaya durumuna düşmüş olursunuz Yoklamanızı yaptırmamış iseniz YOKLAMA KAÇAĞI kalmış oluyorsunuz.Yaşınız 30 olduğu için maalesef tecil hakkınız yok,eğer bu sırada yakalanırsanız ve son yoklama tebligatı size veya aile yakınlarınızdan birine tebliğ edilmiş ise derhal askere sevk edilirsiniz.Ancak bu arada askere gitmemeyi başarır ve
haziranda okuldan mezun olursanız eski Yoklama Kaçağı suçunuz kendiliğinden ortadan kalkar ve yedek subay adyı statüsüne geçer ve Yd.Sb.Adayı olarak askerliğe karar aldırarak karar tarihinden bir yıl sonra askere gidersiniz
-
değerli commodore1tr öncelikle ilginiz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim. hayır yoklama yaptırmadım ama son yoklama belgesi yukarıda dediğim gibi aileme ve bana ulaştı. cevabınızdan anladığım kadarıyla bakaya olmadığımı düşünüyorum ve bu beni gercekten çok rahattlattı. haziranda mezun olunca hemen askere gitme şansım yokmudur? zira askerlikten dolayı kariyerime 1 sene ara vermiş bulunmaktayım ve evliyim. kısacası agustosta gitme sansım nedir sizce?
tekrar teşekkürler...
-
Azdır amma okul biter bitmez başvuruda bulunup hemen askere alınmak istediğinizi belirten bir dilekçe verirseniz bir şansınız olabilir.
-
Yorumlarınız için teşekkür ederim.