Re: Gbt kaydı nasıl silinir
Gbt silinmesi konusunda uzman bi arkadaşımız vardı(ekremiyican) umarım sorunuzu yanıtlar.
Lütfen direk soru sorma yerine forumlarda arama yapınız ' adli sicil ' 'gbt' diye ararsanız bu konuda bir çok forumun açıldığını göreceksiniz.
ekremiyican adlı üyemizde sanırsam bunlardan ikisine fevkalbeşerin fevkinde yanıt vermişti onlarıda okuyunuz ama uygulamayınız.. Yada uygularsanız eksik bıraktığı kalemide tamamlayınız. Bir mektupta Cumhurbaşkanına yazınız...
Emniyette GBT(Genel Bilgi Toplama)işlemi yönergede belirtilen şekilde uygulanmaktadır.Mahkemede beraat ettiğinize göre karar emniyete geldiğinde kayıtlardan düşümü yapılacaktır.Beraat ettiğinize göre memuriyet hayatınıza engel teşkil etmez.
Merhaba.Benim saygıdeğer hukukçu arkadaşlara bir sorum olacaktı bu konuda.Ben 17 yasında Lise 2.sınıftayken bilmeyerek hırsızlık suçundan göz altına alındım.Fakat suçsuzluğum Kolluk kuvvetlerincede belirtilsede hakim yanılmıyorsam cezayı tecil ettirdi.Şuanda Arşiv ve adli fişlerde kayıt gözükmüyor.fakat GBT kayıtlarında çıkıyor karsıma.Bu kaydı silebilme imkanımız mevcut mudur?Yoksa ömür boyu bu şekilde mi yasamak zorunda kalacagım.Basımdan geçen olayın tarihi 1999-şimdi 2009. 10 yıl bir süre.Rica etsem gerekli bilgiyi verebilirseniz mutlu edersiniz.Şimdiden çok tesekkür ederim.saygılarımla.
Ayni Sorum Benim Başimda Da Var Hirsizliğa Eksik Teşebbüs Suçundan Yargilandim Fişlenmedim Parmak Izim Alinmadi 2005 Yilinda Sulh Ceza Mahkemesi Görevsizli Karari Verdi 2006 Yilinda Asliye Ceza Mahkemesi De Beraat Ettirdi şuan Adliyenin Memurluk Sinavini Kazandim Ama Güvenlik Soruşturmasinda Bişey çikar Mi Lütfen Yardim Edin Ne Yapmaliyim Ben :(
Ayni Sorum Benim Başimda Da Var Hirsizliğa Eksik Teşebbüs Suçundan Yargilandim Fişlenmedim Parmak Izim Alinmadi 2005 Yilinda Sulh Ceza Mahkemesi Görevsizli Karari Verdi 2006 Yilinda Asliye Ceza Mahkemesi De Beraat Ettirdi şuan Adliyenin Memurluk Sinavini Kazandim Ama Güvenlik Soruşturmasinda Bişey çikar Mi Lütfen Yardim Edin Ne Yapmaliyim Ben :(
Cevap: Re: Gbt kaydı nasıl silinir
18 yaş altı bir GBt kaydı varsa siliniyor