Merhaba,
Dün bir hukuk danışmanlık şirketinden mail aldım. 3 müvekkilinin şiirlerinin izinsiz yayınlandığını, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde,
( http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/me...atKod=1.3.5846 ) müvekkillerinin bundan sonraki hak kayıplarını önlemek ve şuana kadarki kayıplarını karşılamak için dava açacaklarını yazmışlar.
Bundan önce Yapı Kredi Yayınları ile de aynı sorun olmuştu, şiirlerin kaldırılmasını istediklerine dair maili aldıktan sonra 3 gün içinde kaldırmıştım listesini verdikleri şairlerin şiirlerini. Fakat bunlar hiçbir şair ve şiir ismi vermeden direkt olarak dava açacaklarını yazmışlar.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Müvekkillerinin isimlerini yazmadıkları için şiirlerini de kaldıramıyorum. 3 müvekkilleri için açacakları davaların maddi boyutu ise 80 milyarı buluyor(mail de yazmışlar).
Son olarak siteyi 2005 mayısta başka birinden satın almıştım. O günden beri siteye sahipleri tarafından eklenen amatör şiirler dışında hiçbir ekleme yapmadım.
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevineceğim.