Re: GeÇİcİ İŞ İlİŞkİsİ Hakkinda Acİl Yardim

Sayın ax5,
Lütfen, site kuralları doğrultusunda, başlığınızı düzeltiniz.
"Türkçe imla kurallarına özen gösteriniz - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız - İletilerinizi doğru Kategoriye eklemeye özen gösteriniz. - Acil Yardım imdat gibi kelimeler kullanmayınız - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir"
Esenlikler,

Re: Geçici iş ilişkisi hakkında

İşvereninizin başka bir ile taşınması sizin açınızdan geçici iş ilişkisi olarak değil, İş Kanunu 22. maddesi uyarınca "çalışma koşullarında değişiklik" olarak tanımlanabilir.

Belirttiğiniz gibi başka bir ilde çalışmaya iş sözleşmeniz ile muvaffakat vermişseniz ve orada yapacağınız iş mevcut işinizden farklı iş şartlarında ağırlaşma olarak kabul edilemeyecek bir iş ise, yapabileceğiniz birşey bulunmamaktadır.

İş sözleşmenizde bu yönde bir muvaffakatiniz yoksa işvereniniz bu değişikliğin geçerli bir sebebe dayandığı (işyerinin taşınması geçerli bir sebeptir) iddiası ile , bu durumu kabul etmemeniz halinde kıdem ve ihbar tazminatı ödeyerek iş sözleşmenizi feshedebilir.

Selamlar,

Harun abi ben bu satırı tam olarak anlayamadım
Belirttiğiniz gibi başka bir ilde çalışmaya iş sözleşmeniz ile muvaffakat vermişseniz ve orada yapacağınız iş mevcut işinizden farklı iş şartlarında ağırlaşma olarak kabul edilemeyecek bir iş ise, yapabileceğiniz birşey bulunmamaktadır.
yardımlarına teşekkürler

Yani; çalışılan şehrin değişmesi eğer muvaffakatiniz varsa tek başına çalışma koşullarında değişiklik (iş şartlarında ağırlaşma) kabul edilmez. İşin neviinin değişmesi, ağırlaştırılması, yetki azaltımı vb. değişiklikler ayrıca varsa konuya bu yönü ile de bakmak gerekir.

Selamlar,

harun abi daha fazla ayrıntıya ihtiyacım var yardımcı olabilirsen
hacmes79@hotmail.com lutfen kafam cok karışık

Harun abi peki sozleşmemde boyle bir koşul olması halinde ve benim bu koşulu kabul etmemem durumunda.
İşyerin bana haklarımı verir mi ( Kıdem ve İhbar tazminatı )

Siz sözleşmenizde yer almasına karşın, bu durumu kabul etmeyerek yeni işyerinde işe başlamazsanız, muhtemelen işveren 2 gün bekleyecek ve daha sonra devamsızlıktan iş akdinizi haklı nedenle feshedecektir. Bu durumda tazminata hak kazanmazsınız.

Bu konu ile ilgili çevrenizdeki bir avukat ile irtibata geçmenizde fayda var.

Selamlar,