Re: Danıştay Kararına İtiraz
arkadaşlar bu konuda yardımcı olacak kimse yokmu.............
Alıntı:
ekremozer rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar bu konuda yardımcı olacak kimse yokmu.............
Danıştay kararlarına karşı yine Danıştay'dan Tashih-i karar (karar düzeltimi) talebinde bulunulabilir. Ülke içerisindeki en son hukuk yoludur. Bundan da sonuç alınamaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidilebilir.
yanıtınız için teşekkürler;
Benim öğrenmek istediğim bundan sonra ben ne yapacağım, benden tekrar ifade falan almayacaklar herhalde, çünkü danıştay kararını vermiş durumda zaten bunlar karara itiraz ediyorlar. Peki ne gibi gelişmeler olacak ya da danıştayın kararını değiştirme ihtimali varmı bunları merak ediyorum
Alıntı:
ekremozer rumuzlu üyeden alıntı
yanıtınız için teşekkürler;
Benim öğrenmek istediğim bundan sonra ben ne yapacağım, benden tekrar ifade falan almayacaklar herhalde, çünkü danıştay kararını vermiş durumda zaten bunlar karara itiraz ediyorlar. Peki ne gibi gelişmeler olacak ya da danıştayın kararını değiştirme ihtimali varmı bunları merak ediyorum
Anladığım kadarıyla halen görevdesiniz. Sizden tekrar ifade falan almayacaklar. İdare tüm iç hukuk yollarını tüketmek için Danıştayın lehinize olan kararına karşı yine Danıştaya itiraz etmiş. Yukarıda belirttiğim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gitme yolu şahıslar için geçerlidir. Danıştay, kararını değiştirmez ve idare bundan hiç bir sonuç elde edemez, emin olun. Yakında idarenin tashih-i karar (karar düzeltimi) istemine karşı da red kararı verdiği haberini alırsınız. Yani sizin hiçbirşey yapmanız gerekmiyor, efendi gibi görevinize devam edeceksiniz. İçiniz son derece rahat olsun! Saygılarımla.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
şahsıma YÖK tarafından memuriyetten çıkarma cezası verilmişti, İdare mahkemeye başvurduktan sonra lehime yürütmeyi durdurma kararı verdi. Sonra YÖK danıştaya danıştaya temyiz istemiyle yürütmenin durdurulması istemiyle başvurdu. bu arada aynı konuda hakkımda tekrar bir soruşturma açıldı ve aylıktan kesme cezası verildi. Temmuz 2006 da ise 5525 sayılı kanunla işlenmiş olan tüm fiiller dosyamdan çıkartılarak affedeildiği tarafıma bildirilmişti. Buna bağlı olarak danıştaş YÖKün temyiz talebini af doğrulktusunda reddetti , şimdi YÖK bu kararın düzeltilmesi istemiyle yeniden danıştaya başvurmuş durumda