Alım-satım ilişkisinde borcun ifa edilmemesi,Nitelikli dolandırıcılık
Nitelikli dolandırıcılık olduğunu düşündüğüm bir sorunum var..Daha öncede başka bir otomobilimi satması için verdiğim galerici bir tanıdığıma (eylül 2006) acil nakit ihtiyacım yüzünden aracımı tekrar verdim.Kendisi beni bir ay oyalayıp daha doğrusu sürekli benden kaçıp (otomobille kaza yapıp daha sonra yaptırmış) bir ay sonunda sattığını otomobile haciz koyabilmesi için benim vekalet vermemi istedi.
Ben paramı almadan vekalet ve satışa izin vermiyeceğimi söyleyip aracımı geri istesemde aracımı başka bir araçla takas yapıp müşterisine verdiğini, geri kalan parayıda almak için satışın yapılması gerektiğini ve benim paramıda aynı gün içinde bana vereceğini söyledi..
Bu durumda aracımla bir kaza yapılır korkusu ve daha önceden alışverişimizin olmasının güveniyle yanında çalışan oğlunun üzerine bedelsiz sadece satış ve yetki için vekalet vermeyi kabul ettim.
Aynı günün akşamı bana aracın satışını yaptığını belgeleyen noter satışını verirken paranın çok az bir kısmını verip geri kalanın bayramdan sonra tamamlayacağını söyledi..
Şu andaki durumumuz ise, bu kişi galeri dükkanını malsahibiyle anlaşamadığı ve borçları nedeniyle kapamış durumda,kendisinin evine defalarca gittiğimde takas için aldığı aracı satıp üzerini tamamlayıp vereceğini söylemeye devam etmektedir..
Ancak son konuşmamızda takas için aldığı aracı vergi borcu çıktığını bu yüzden uğraştığını, elinde alacaklıların olduğu senet ve çekleri gösterip bunları tahsil edince vereceğini söyleyip durmasıdır..
Bu olay yüzünden altı –yedi aydır benim ve ailemin psikolojisi cok bozulmuş durumda,ne yapacağımı bilemiyorum..!
Sizden çok rica ediyorum ne yapmalıyım,mahkemeye başvurmam izlemem gereken yol ve sonuçları konusunda cok acil yardımınıza ihtiyacım var..!
Herkese teşekkürler..
Saygılarımla,
Re: Yardım..!Nitelikli dolandırıcılık ve sonuç..!!
Site Yönetiminden duyuru:
Arama Yapmadan yorum eklemeyiniz - Kısa Mesaj ile soru sormayınız
Türkçe imla kurallarına özen gösteriniz - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız - İletilerinizi doğru Kategoriye eklemeye özen gösteriniz. - Acil Yardım imdat gibi kelimeler kullanmayınız - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir
Gereğini yapmanızı öneririm.
Esenlikler
Sayın Kasıman,
Başlıklıktaki yardım kelimesi haricinde bir yanlışımı göremedim..Başlık nasıl düzeltilir bilmiyorum.Forumda acemiyim bu yüzden kusuruma bakmaz ve hatalı kelimeyi silersiniz sevinirim..
Saygılar,
Saygıdeğer hukukçu arkadaşlarım,herbirinizin iş yoğunluğu ve vakit bulamıyor olabiliceğinizi tahmin ederek, çok kısacada olsa bir fikir ve önerilerinizi bekliyorum..Bir an önce bir karar vermeliyim, hepinize cok teşekkür ederim..
Saygılarımla,iyi çalışmalar..