Gayrımenkulün Satışının İptali
Alzheimer hastası olan babaannemin henüz durum ağırlaşmadan önce babama vermiş olduğu vekaletname ile babam babaannemin evini halama satmıştır .
Bu satış ile babaannemin vefatından sonra babam kendisine kalacak olan miras payındanda vazgeçmiş oluyor .Hali ile kardeşim ve bende babamdan dolayı bize kalacak olan bu evden yararlanmamış olacağız .
Bu satışın iptal edilmesi mümkünmüdür .
Babam babaannemin vekaletnamesi ile halama sattığı evin satışının iptalini isteyebilirmi ?Eğer bu mümkünse ne şekilde ve nereye dava açabilir yani kendi yapmış olduğu bir satışa itiraz etmesi mümkünmü?
mümkünse bu itirazı nereye yapacak ?
Eğer babamın kendi yapmış olduğu bu satışa itirazı mümkün değilse çocukları olarak kardeşimin yada benim itirazımız söz konusu olabilirmi ?
Kısacası söz konusu olan evin satışının iptali için yapılabilecek bir şey varmı ?
İlginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim .
Re: Gayrımenkulün Satışının İptali
Babanız halanıza satarken karşılığında birşey almadı mı?
Daha babaanneniz vefat etmemiş, babanız vefat etmemiş, siz miras peşine düşmüşsünüz.
Babanızın babaannenizden aldığı vekaletname ile halanıza satış yapmasına, işlemde muvazaa olsa da, bu muvazaaya taraf olan babanız veya halanız itiraz edemez. Bu işlemle her ikisi de zımnen vekaletnamenin geçerli olduğunu kabul etmiş demektir.
Varsa babaannenizin diğer mirasçıları itiraz edebilir. Başka halanız, amcanız veya dedeniz yoksa satışa itiraz edebilecek birisi yoktur.
Alıntı:
ma_cera rumuzlu üyeden alıntı
Babanız halanıza satarken karşılığında birşey almadı mı?
Daha babaanneniz vefat etmemiş, babanız vefat etmemiş, siz miras peşine düşmüşsünüz.
Babanızın babaannenizden aldığı vekaletname ile halanıza satış yapmasına, işlemde muvazaa olsa da, bu muvazaaya taraf olan babanız veya halanız itiraz edemez. Bu işlemle her ikisi de zımnen vekaletnamenin geçerli olduğunu kabul etmiş demektir.
Varsa babaannenizin diğer mirasçıları itiraz edebilir. Başka halanız, amcanız veya dedeniz yoksa satışa itiraz edebilecek birisi yoktur.
Yanıtınız için teşekkür ediyorum .
Yalnız olay görüldüğü gibi bir miras peşine düşme sayılmaz .
Kötü niyetle yapılmış olan bir işlemin düzeltilmesini araştırıyorum sdadece .
Şöyleki alkol problemi olan babamın zayıf bir anından istifade ederek halam babaannemin babama vermiş olduğu vekaletname ile söz konusu satış işleminin gerçekleşmesini sağlamıştır .Babamda şu anda yaptığı işten pişman durumda zaten.Halamdan ve babamdan başkada mirasçı yok ne yazıkki.
Yanıtınızdan anladığım kadarı ile babamında bizlerinde bu durumda yapabileceği hiç bir şey yok :-((
Alıntı:
zeynep49 rumuzlu üyeden alıntı
Şöyleki alkol problemi olan babamın zayıf bir anından istifade ederek halam babaannemin babama vermiş olduğu vekaletname ile söz konusu satış işleminin gerçekleşmesini sağlamıştır .Babamda şu anda yaptığı işten pişman durumda zaten.
Yani halanız babanızı sarhoş edip o şekilde tapuya mı götürdü? Aklı başında olmayan bir insanın satış işlemini tapudakiler nasıl onayladı?
Alıntı:
kareem rumuzlu üyeden alıntı
Yani halanız babanızı sarhoş edip o şekilde tapuya mı götürdü? Aklı başında olmayan bir insanın satış işlemini tapudakiler nasıl onayladı?
Alkolizm konusunda ne kadar bilginiz var bilmiyorum .
Ama bu tür bağımlılığı olan kişilerin doğru düşünüp mantıklı karar veremedikleride bir gerçektir .Zil zurna sarhoş olması gerekmez bunları yapması için .
Tapudakiler nasıl onayladı bilmiyorum ama 80 küsur yaşındaki bir kişinin gayrumenkulün satışını nerede ise 15-20 önce oğluna vermiş olduğu bir vekaletname ile doktor raporu dahi istemeden yapan tapu görevlilerinin alkol kontrolü yapacaklarını hiç sanmıyorum.