Apartman Dairesi Usulsüz Satış İptali
2000 yılında babam; iş kurma karşılığında adına kayıtlı olan bir apartman dairesini, damadına,umumi vekaletname vermiş.Veriliş amacı ipotek karşılığı olan bu apartman dairesi nin damadı tarafından köyü bir niyetle kullanacağını anladığı anda, noterden vekaletname yi iptal ettiriyorNe yazık ki babamın vekaletnamesini iptal ettirdiği gün damadı olan kişi,bir şekilde evi aynı gün bir başkasına vekaleti vererek satmış.Babam bu olayı öğrendikten sonra aile içinde kalmasını düşünerek dava açmamış.(Daha doğrusu damadı olacak şahıs kendisine yeni bir ev alacağı vaadiyle bir kez daha kandırmış.) Benim bu olaydan 2005 tarihinde haberim ancak oldu..Bu arada satışı gerçekleştirilen apartman dairesi yerine 1 daireye karşılık 2 daire karşılığında daha büyük bir apartman yapılmış durumda. Televizyondaki Arena programında Tapu ve kadastro davaların da zaman aşımının olmadığını dinleyince acaba biz bu durumun neresindeyiz diye sitenizdeki uzmanlardan yardım istemeye karar verdim.Kısacası sizden bu konu hakkında öğrenmek istediğim; Usulsüz yapılan bu satışın iptali için dava şansımız varmı varsa nasıl bir yol izlemeliyim.Konuyu cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür eder saygılar sunarım.