-
Tedbir nafakası
Merhabalar,
Eşimin açtığı boşanma davasının ilk celsesinde, işten çıkarılma kağıdımı gösterdiğim halde, 100 ytl tedbir nafakası bağlandı.
Bu kağıda rağmen, eski şirketime yazı yazılıp sorular sorulmasına karar vermiş..
Şimdi eski şirketimden gelecek yazıya göre benim bu nafakaya itiraz etme hakkım varmı acaba?.
üzerima kayıtlı hiçbir malım yok, şu anda işszi olduğum için gelirimde yok, buna nasıl karar verebiliyorlar?
4 aylık evliydim, eşim evi terketti, sonra birde üstüne üstlük gitti dava açtı, davayı açtıktan sonra eve gelip evi boşalttı, birde şimdi aylık nafaka bağlandı.
Evi boşalttığına dair, tutanakla ve şahitler var, 2.celsede onların listesini vereceğim..
Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz,
Cevap verebilmek için sormak istediğiniz sorularıda cevaplamaya hazırım..
Şimdiden teşekkürler,
Selamlar.
-
Re: Tedbir nafakası
Calisip calismadiginizin ortaya koyulmasi icin is yerinizden resmi yollardan bilgi istenmesi gayet normaldir. Is yerinizden orada calismadiginize dair belge giderse ve esiniz baska bir yerde calistiginizi ispat edemezse bu durumda hakim bu kararini dava tarihinden itibaren iptal edecektir. Geri donusumsuz bir karar degil yani. Hatta iddialariniz ispat ederseniz: (onun terk ettigini ve ev esyalarini da alip gittigini ve halen issiz oldugunuzu) siz ondan tedbir nafakasi isteyebilirsiniz. Tedbir nafakasi bayanlara baglanir diye bir kaide yok ki!!
-
Pratikte tedbir nafakası kadınlara bağlanır.
Erkek işsiz de olsa evlendiğine göre karısına ve çocuklarına bakmak durumundadır. Zaten sizin çalışmadığınızı varsayarak 100 YTL sembolik bir rakama hükmolunmuş. Dava sonuçlanana kadar bu rakam artmazsa aynen devam edecektir. İyi bir avukatla davanıza girip en azından kusurun karşı tarafta olduğunu ispatlayın ve davayı bir an önce sonuçlandırmaya çalışın.
Medeni kanundan "evin reisi erkektir" hükmü çıkarıldı, buna paralel olarak "eşler aile bütçesine güçleri oranında katılır." hükmü getirildi. Ama hala hakimler "erkek karısına bakmak zorunda" yorumuna sahipler.
Allah yardımcınız olsun.
-
Cevaplarınıza çok teşekkür ederim..
Ben bu hukuk sisteminin adaletini pek anlayamsamda ilginiz için çok teşekkürler..