-
Maaş Haczi Miktarı
Merhaba,
Daha önce bu konuda cevap verilmiş iletileri okudum ama takıldığım bir konu var.
Resmi bir Kurumda çalışıyorum ve benim maaşıma kefillikten dolayı haciz kondu ve her ay 300 YTL maaşımdan para kesiliyor. Net maaşım yaklaşık 740 YTL.
Aynı işyerinde başka bir arkadaşımında maaşında icra var ondan da 170 YTL kesiliyor. Maaşımız arasında en fazla 20-30 YTL lik fark var olmasına karşı kesilen miktar arasında hemen hemen 2 kat fark var. Bunda bir yanlışlık yok mu acaba.
Kurumuma sordum İcra Müdürlüğünden gelen yazıya göre para kesildiğini söylüyorlar.
Acaba bu konuda savunabileceğim bir hakkım var mıdır diye sormak istiyorum.
Saygılarımla...
-
Re: Maaş Haczi Miktarı
İcra İflas Kanunu'nun 83. maddesine göre, " borçlunun maaşı kısmen haczedilebilir. Ancak borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra müdürünce lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra maaş haczolunabilir. Eğer söz konusu haciz sizin ve varsa ailenizin geçimini önemli ölçüde etkiliyosa maaşınızın haciz konan miktarının indirilmesi gerektiği yönünde aylık giderinizi gösteren belgelerle birlikte icra müdürlüğünden talepte bulunmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla ..