Re: Askerdeyken aldatıldım
Sayın Okan3,
Boşanma kararınızda, kızınızı nasıl görebilceğiniz hükme bağlanmıştır. Boşanma kararınızı inceleyin ve kızınız ile görüşmenize dair ksımını icraya koyun.
Velayetin değiştirilmesi için ayrıca dava açmanız gerekmektedir. Ancak, bu dava ağır şartlara bağlanmıştır.
Adalete neden dengesiz dediğinizi de anlayabilmiş değilim.
Saygılarımla
Alıntı:
Av.Hakan Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Okan3,
.Adalete neden dengesiz dediğinizi de anlayabilmiş değilim.
Saygılarımla
Sayin Avukat bey
Bosanma kanunlari adaletli mi diyorsunuz?. siz buraya iki sayfa acin, biri kadinin bosanma hakklari, biri de erkegin bosanma hakklari diye, ve yazin bakalim iki tarafada ayni hakklar verilmis mi diye. Istersen ben yazim, yanlisim varsa siz duzeltin.
Kadinin hakklari, ziynet takilari (kaldi ki gerdek gecesini gecirmesi bile gerekmiyor), tedbir nafakasi (1-3 yil), yoksulluk nafakasi (imam nikahi yapar, bunu da omur boyu alir 3 yil +), maddi manevi tazminat, kucuk cocuklar icin vekalet..
Erkegin Hakkari, hic yok..
bilmezmis gibi, bide cikip "Adalete neden dengesiz dediğinizi de anlayabilmiş değilim" diye biliyorsun.....
saygilarimla
Kızgınlığınızın acısını bu alandaki şahıslardan, askerlik görevinden veya adalet mekanizmasından çıkaramazsınız; buna izin veremeyiz. Hangi mesleği icra ettiğinizi bilmiyorum fakat yasaları yorumlamak ve bunları uygulamak hukukçuların görevidir.
Sayın Superking,
Öncelikle ben sizin bir sualinize cevap vermedim, Okan3 adlı bir üyemizin sorusuna cevap verdim. Sözüm size değildir.
Belli ki; başınızdan geçen olaylar sebebi ile kızgınsınız ve bunu bu şekilde dile getirerek rahatlamaya çalışıyorsunuz.
Burakın da Okan3 adlı üyemiz ne kastettiğini söylesin, hep beraber tartışalım.
Ancak; " bilmezmiş gibi bide çıkıp... diye biliyosun" şeklinde ifadeler ile bir sonuca varmamız mümkün olamaz.
Gerçekten tartışmak ve birşeyler öğrenmek için, öncelikle karşınızdaki insanın düşüncesine saygılı olmak ve ona uygun bir dil ile düşünceleri ifade etmek gerekir.
Türk Medeni Kanunu'nda bir çok düzenleme vardır ve bu düzenlemeler ile hem erkeğin hem de kadının menfaatleri korunmaktadır.
Bu bakımdan, görüşlerinize katılmıyorum.
Saygılarımla
Alıntı:
Av.Hakan Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Superking,
Türk Medeni Kanunu'nda bir çok düzenleme vardır ve bu düzenlemeler ile hem erkeğin hem de kadının menfaatleri korunmaktadır.
Saygılarımla
Sayin avukat bey
cevabiniz icin tsk'ler, esim bana karsi sebebsiz bosanma davasi acti, ortada hicbir sey yokken, ve 2 sene tedbir nafaka oduyorum, ama dava benim lehime sonuclanacak, bakalim dava sonucunda benim menfaatlerim nasil korunacak, bu tedbir nafakayi geri alabilecek miyim? tazminat alabilecek'miyim? kanunlara inanmak istiyorum, soylediklerine inanmak istiyorum....
saygilarimla
Zinada çocuğa da tazminat
Yargıtay’ın zina yapan kadını, çocuklarına tazminat ödemeye mahkûm ettiği ortaya çıktı.
Yargıtay kararında, "Zina, aile bütünlüğüne karşı bir haksız fiildir. Çocuklar da manevi tazminat ister" denildi. İzmir’de yaşanan olayda, C.K. boşanma ve tazminat davası yanında, küçük çocuğu adına da velayeten dava açarak, zina yapan karısı T.K’dan manevi tazminat istedi. Yargıtay da zinayı, eşler gibi çocukların da "manevi değerlerine saldırı" sayarak, velayeten çocuğa verilen 500 YTL’lik manevi tazminatı oybirliği ile onadı. Davalı kadın T.K.’nın temyiz talebini ise haksız bularak reddetti.
(hurriyet.com.tr)
Sayın superking,
Görüldüğü gibi kanunlar erkeğe ve kadına eşit şekilde uygulanıyor, kadın aleyhine de tazminata hükmedilebiliyor.
Alıntı:
superking rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Avukat bey
Erkegin Hakkari, hic yok..
Yeni medeni kanunu okumanizi dilerim. O bahsettiginiz, nafaka vs. tum haklarin karsilikli oldugunu anlarsiniz. Evet uygulamada halen kadin lehine olan eski MK'un izleri varsa da merak etmeyin en gec yargitaydan donuyor. Zaman lazim biraz. Sayin Hukukcularimiz halen tam anlamiyla adapte olamadi(bence tabiki). Buyuk sehirlerde adaptasyon oldukca hizli oluyor ancak kucuk sehirlerimizde malesef bu durum cok ic acici degil. Ancak bu kanunlara haksizlik etmeyi gerektirmez. Yorumlayanlar da zamanla alisacak inancindayim. Hakliysaniz siz de nafaka ve tazminat alabilirsiniz merak etmeyin.
Bir kadın tamamen kusurlu bile olsa, mahkeme sürdükçe tedbir nafakası alabiliyor, ödenen tedbir nafakasının geri alınması da söz konusu değil.
Bu yüzden mahkemeyi sürdürmek kötü niyetli kadının işine geliyor.
(Genelleme yapmıyorum, bütün kadınlar kötü niyetli demiyorum.)
Aslında mahkemelerde hakimler kötü niyetli tarafa karşı uyanık olmalı, kanuni hakların kötü niyetle suistimaline izin vermemeli. Ama onlar da Yargıtaydan döner diye işi riske atmıyorlar.
İstisnai örnekleri bir kenara bırakalım. Medeni kanuna göre artık evin reisi erkek değil, taraflar aile bütçesine güçleri oranında katılır, ama %99 erkek tedbir nafakası öder.