İpotek gösterilen eve haciz
Merhaba,
Babamın evini bir iş için 3.kişiye(kurum) teminat gösterip ipotek koyarsak benim kredi kartı borcumdan dolayı bana haciz gelirse bu borçtan dolayı ipotek gösterilen babamın evine herhangi bir haciz işlemi veya babamı zorda bırakacak başka birşey yapılabilirmi ?
Bu arada babam karta kefil falan değil ve ayrı şehirlerde oturuyoruz.
Benim borcumdan dolayı babama haciz gönderilemeyeceğini duydum ama ipotek benim için verilince herhangi bir kefalet niteliği olurmu öğrenmek istediğim bu.
Teşekkürler.
Re: İpotek gösterilen eve haciz
İki olay bir birinden ayrıdır.
İlginize teşekkür.
İlk bölümle bağlantılı olarak değerlendirerek hukuki açıdan bir avukat cevap verebilirse çok sevinirim.
Teşekkürler.
iki olay birbirinden farklıdır.
Avukat olmaya gerek yok sizin borcunuz için sizin varlıklarınız haczedilir- ipotek olması hacze engel değildir- ipotek kredi kartı kullandığınız banka tarafından konulmuş ise o zaman imzalanan sözleşmelere ipotek akit tablolarına bakılır
Tayfun bey öncelikle teşekkürler.
Ancak şunu tam anlayamadım ipotek olması hacze engel değil demişsiniz benim örneğimde babamın evinde ipotek olacak ama benim işim için bu durumda ne olacak tam anlayamadım ipoteği banka koymayacak.Benim borcum için babama haciz gidemeyecekse bu durumda babam evi benim için ipotek ettirirse bir sorun olurmu diyorum.
Saygılar.
Biz de olmaz diyoruz işte
Ragıp beyin söylediği gibi olmaz diyoruz. Başka bir ifade ile sizin borcunuz için sizin mallarınız haczedilir. Sizin borçlandığınız yere sizin borçlarınız için babanızın malı üzerine ipotek tesis edildiğinde yani sizin borçlarınızı teminatlandırmak için babanızın taşınmazı üzerine ipotek kurulduğunda sizin borcunuz için ipoteğin paraya çevrilmesi için takip yapılabilir ödemez iseniz. Babanız ayrıca kefil olmadı ise ipotek dışında ayrıca haciz uygulanmaz. Babanızın borcu için (asaleten veya kefaleten) babanızın mallarına haciz uygulanır.