Duruşma zamanı ve yerinin bildirilmemesi,Avukatın sorumluluğu
Herkese Selam,
Sulh ceza da davam vardı, karşı tarafın şahitleri dinlenmişti ve ben de yaklaşık 8 şahit mahkemeye bildirmiştim. Ancak dava günü, Hakim AB uyum yasasından dolayı bu davayı başka mahkeme (asliye ceza) bakacağından, şuan kimsenin dinlenemeyeceğini söyledi. Bize davanın hangi mahkeme tarafından ve hangi tarihte olacağına dair mektup gönderileceğini söylemişti.
Ancak aylar sonra birşey gelemyince avukatıma sorduğumda, kendisine herhangi bir yazı gelemediğini ve halen beklediğini söyledi. Aradan 1 sene geçti başka bir mahkemede bana 2 tazminat davası açıldı ve karara bağlandı. Sebeb olarak da benim haberim olmadan, kıyabımda asliye ceza da karar verilmiş olmasıymış. Hemen avukatıma sordum, benim böyle birşeyden haberim yok diyor. En ilginci ise, hakkımda karar veren hakimin, çok iyi ve yanlış yapmayan olarak bilinen ve benim avukatımın çok yakın arkadaşı olmasıdır. Burada ne olmuş ve ben bu süre sonra ne yapabilirim, acaba avukatım mı beni sattı diye düşünüyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Re: Duruşma zamanı ve yerinin bildirilmemesi,Avukatın sorumluluğu
Sizin eğitim düzeyinizi öncelikle öğrenmek istiyorum. Her adliyede binlerce dosya var ve bütün meslektaşlarım bu dosyalara çok kolay ulaşabilirler. Bu güne kadar adliyelerden avukatlardan kaynaklanan bir belgenin veya dosyanın kaybolduğu vaki değil. Avukatın müvekkil satmasını da anlayamıyorum. Bu iddiayı ortaya atan insanlar avukatları insan olarak görmüyorlar mı, yoksa kendileri böyle insan oldukları için mi hemen savunmayı böyle yapıyorlar. Sizin hakkınızdaki mahkeme kararını avukat mı verdi? Yoksa AB uyum süreçcine avukatınzmı girmemize sebep oldu?
Sayın emirhan99 siz böyle konuşarak Avukatınızı satmış olmayasınız?
Emirhan açıkça söylüyor,avukatına güvenmiş ve yetkili olan mahkemede açılacak dava ile ilgili bilgi istemiş.Avukatı haberim yok demiş.Meğerse dava açılmış ve arkadaşımız mahkum olmuş.Avukatının haberi yok,avukatına güvenen emirhanın haberi yok.Şimdi suçlu emirhan mı avukat arkadaşlar.Lütfen doğruya doğru , eğriye eğri diyebilme cesaretini gösterebilelim.
Herkese Saygı ve sevgiler
Ne zaman kurtulacağız "Avukatın,müvekkilini davayı satması" gibi hoş olmayan etiketlerden...Hakimler için "yemeğe götürelim,etkisi olur,tanıdığın hakim var mı "gibi çok çirkin söylemler sıkça sarfedilir.Bu kadar kutsal; hukukun yerine getirilmesi görevini canla başla ifa eden bir mesleğin mensublarına bu aslı olmayan mesnetleri yüklemek uygun mu?