Kiralanan evin rutubetten dolayı kiracının evi kullanamaması
01.01.2007 tarihinde yüksek zemin bir ev kiraladım.Boyası badanası yapılmış yeni olmayan fakat şirin bir evdi.400 YTL kira 400 YTL depozito verdim.Depozitoyu boya badanası yapıldığı için aldılar.kontrat daha sonra yapılacaktı.paralarımı ödedim ve eve ailecek yerleştik.10 gün sonra ev sahibinin beyi vefat etti.kontrat yapılamadı.ben kiralarımı düzgün olarak ödüyorum.Biz evi kullanmaya başladıktan sonra vanadan kapalı olan suyu açtık.15-20 gün sonra banyo ile çocuk odası arasındaki duvar ve gardropun içi tamamen rutubetlendi su kaçağından dolayı.1 aydan fazladır çocuklarımı odalarında değil salonda yatırıyorum.ev sahibi tamirata yanaşmıyor.aynı zamanda yapılan yağlı boyaların hepsi dökülmeye başladı.Altaki boyalar kazınmadan ve zımpara olmadan boya yapıldığı için.Şimdi ben ne yapmalıyım.nerelere başvurmalıyım.ev sahibide huysuzun biri kontratım yok,fakat şahitlerim çok.yardımlarınızı bekliyorum
Re: kiralanan evin rutubetten dolayı kiracının evi kullanamaması
Yasaya göre, kiralayanın mecuru, kullanmağa elverişli halde teslim ve kira süresince bu halde bulundurma yükümlülüğü vardır.
Ev sahibinize ihtar göndererek tayin edeceğiniz süre içinde gerekli tadilatları yaptırmasını isteyebilir, yapılmaması halinde tadilatların tarafınızca yapılıp bedelinin kendisinden talep edileceğini ihtar edebilirsiniz.
Ayrıca Mahkeme'ye başvurarak mecurun oturmaya elverişli olup olmadığının tespitini de talep edebilirsiniz.
Bu durumda kira sözleşmesini fesih hakkınız da mevcuttur.