Universitelerdeki Irk Ayrimi
Uzulerek belırtıyorum kı yapılan ayrımcılıklar sonucu bırbırıne kuskun olan ınsan sayısı artmakta...
8 mart dunya kadinlar gunu ile ilgili bir organizasyon yapilmaktaydi fakultemizde ancak bunu duzenleyen arkadasimiz muzilkerin icinde kurtce sarkilar da olacagini duydugu an organizasyondan cekildi ve bu organizasyonu duzenlemek de digerlerine kadi...
Milliyetcilige hicbir sekilde karsi degilim ben de milletini seven bir turkum.Ama oncelikle insanim.
Merak ettigim konu su:Bir insan toplulugunu ki bu topluluk Turkiye`de buyuk bir cogunlugu olusturan TC Vatandaslaridir,bu denli kusturmek bana cok da adil gelmiyor.Konuyu sadece bu sekilde ele alirsam bu insanlarin neden daglara ciktiklarini anlayabiliyorum ancak yaptiklarini anlayamiyorum.
Ben hukuk fakultesinde okuyan bir ogrenci olarak bu sekil bir ayrimciliga karsiyim ve kurt kardeslerimizin dusmaligindan cok dostuguna ihtiyacimiz oldugu kanisindayim.
Diger arkadaslarima ve buyuklerime de sesleniyorum lutfen artik milliyetciligi dogru yorumlayalim.
Re: Universitelerdeki Irk Ayrimi
Güzel bir konuya değinmişsin Türkan. Bu husus yalnızca Kıbrıs değil, güneydeki diğer üniversitelerimizin de problemi. Kim, ne zaman, nasıl dur diyecek hiç bilmiyorum...
KISSADAN HİSSE
Geçmişten adam hisse kaparmış.. Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
"Tarih"i "tekerrür" diye ta'rif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi ?..
Mehmet Akif Ersoy(1873 -1936)
KENDİ KENDİNE
Kişinin kendine ettiğini,
Edemez kişiye hiçbir fani.
Bu kahpe hırsı, ne kıskanç kini,
ne şarap, ne de haşhaş edemez..
tayfun, boran,
Dağ , taş edemez.
Edemez kişiye hiçbir fani.
Tutmazsa gerçek dost elini,
kendi kendiyle baş edemez..
sarhoş edemez, ayaş edemez,
mezar soyan nebbaş edemez...
Mevlana Celaleddin Rumi
( 1207 - 1273 )
.....................
Bizde kendi kendimize ediyoruz iste.. Allah sonumuzu guzel eyleye.. :rolleyes:
Bir Çin atasözü vardır. ' Tanrı beni benden korusun' der. Yani kişinin en büyük kötülüğü kendi kendisine yapacağını anlatmak ister.
Bu atasözünü genelleştirip biraz daha insanları kapsayacak şekle getirdiğimizde de ortaya çıkan insanların toplu hataya birlikte sahip olduklarıdır. Hatanın hatayla kapatılmaya çalışması veya yokmuş gibi davranılması nedense bir gelenek halini alır. Hatta öylesineki sorumluluk savrulup üzerimizden atılır bir günah keçisi bulunur ona yıkılır ve rahatlanır.
Bu sorunda öyle bir sorundur. Aslında busorunu besleyen temelde cehalettir. Cehaletten doğan 'cahil bilgisi' akla karayı sapla samanı birbirine karıştırır. Gereksiz ayrımlar ortaya çıkar. İngilizce nin konuşulmasında beis görmeyen bir topluluk Kürtçe ye sinir olur. Nedeni ise Kürtçe olması değildir aslında gereksiz yere geçmişten gelen kinlerin bir sonucudur bu. İşin daha acısı büyük çoğunluk neye neden kızdığını bilmeden kızar karşı çıkar. Daha da acısı yine büyük bir çoğunluk aslı kürt olan bir çok tarikat şeyhi piri artık her ne ise ona bağlanıp onun çok büyük insan olduğunu kabul eder. O adamlar tek kelime Türkçe bilmezken Kürtçe konuşurken oluşan bu sevginin masum bir şarkıda nefrete dönüşmesini anlamak mümkün olmasada tek tanımı cahil bilgisinden geçmektedir.
Toplumun birbirine kaynaşması için etnik kökenlerin çok sık gündeme gelmemesi ortak bir ülküde hareket etme zorunluluğu vardır. Ancak bunuda sağlayamayan toplumlar bir karmaşa içinde yaşar durur. Gerçek Kürtçe şarkı olup olmaması değil gerçek bilgiyle cehaletin birbirine karışmasıdır...
Aksaray Adliyesi nde ÇIKIŞ çok!!
Geçen hafta idare mahkemesindw bir dava açmak için Niğde den Aksaray a gidiyor avukat Ersin Dokuz. Müvekkiliyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti nin Aksaray ilinin adliye binasına giriyor.
Adliye binasının güzelliği ve bakımı insanın göğsünü kabartacak cinstendi. Ancak adliyenin koridorundaki EXİT yazısını ve ok işaretini görünce insanın kanı donuyor.
Zira burası bir kamu binası ve Tütkiye Cumhuriyeti nin Adaliyesi Burası usul kanunlarında ve anayasada Türkiye nin resmi dili, yargılamanın dili
Türkçe iken adliye binasının dili neden İngilizce? Ayrıca Türçe olarak Çıkış kelimesi de yazmamaktadır, buna dikkatinizi çekerim.
Türkiye nin en çok gurbetçisinin bulunduğu bu şehrin insanlarına bir sorsunlar bakalım acaba İngiltere de ya da Almanya da böyle bir uygulama var mı?
İngi,liz ya da Alman adliye binalarında Türkçe çıkış yazıyor mu?
Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı ndan Akksaray Adliyesi ndeki bu garabetin düzeltilmesinş bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak talep ediyorum.
KÜLTÜR EMPERYALİZMİNİN BİLİNÇALTIMIZI İŞGAL ETMESİNE SEYİRCİ KALMAMALIYIZ.
Deniz som 7-4-2007 cumhuriyet