Hotmail şifresi kırarak dolandırıcılık
Son zamanlarda hotmail şifresi kırılarak yapılan dolandırıcılıklardan biri de kontür talep etmek.
Yurt dışındaki bir arkadaşımın şifresi çalınmış, çalan şahıs 10 adet 1000 kontör istedi, karşılığında 100 euro daha teklif etti.
Tabii ben ona kendim hakkında sadece arkadaşımın bilebileceği birkaç soru sordum. Kaçtı.
Birincisi bu tip dolandırıcılara karşı uyanık olalım. Uyarmak için yazdım.
İkincisi bu şahsı tespit ettirmek mümkün müdür? Nasıl tespit ettirip şikayetçi olabiliriz?
Re: hotmail şifresi kırarak dolandırıcılık
Bu şahısların tespiti mümkün olmakla birlikte biraz zaman alır. Hotmail sistemine bağlı olan Türkiye MSN söze konu ise, savcılığın bilgileri buradan talep etmesi gerekir. Yapılacak tespit sonucunda kırılan hesaba yapılan son girişlerin belirlenmesi ve IP numaralarını alan gerçek adres ve şahısların bulunması gerekir. Şikayetinizi savcılıklara yapabilirsiniz.
Bu arada kontör isteme ve şifre çalabilmek için chat sitelerine yönlendirme vakıaları oldukça yaygınlaşmıştır. Eskiyen bir numara olduğunu belirtmekte fayda var.
Dediğiniz konu ile ilgili bir yazılımcı olarak microsoft Türkiye ile irtibata geçip şuan şifresinin kırıldığını dediğiniz adresin eski kayıt bilgilerini ve daha önce kullandığınız şifrenizle birlikte müracaatınız durumda hesabınızın tekrar sizin kontrolünüze verilmesi mümkündür.
Kişinin tespiti teknik olarak zordur sadece bilinen bir ip adresinden ibaret olduğu için herhangi bir cafeden veya wriless ağından konuşuyor olması mümkündür fakat konuşma sırasında ip adresinini hangi sabit noya ait olduğubun tespiti kolaydır ve (şantaj vs.) gibi konulardan yakalanan bir çok kişiyi örnek verebiliriz.
Mail deyip geçmemek lazım banka bilgilerimizden şirket yazışmalarına kadar tüm bilgiler istenmeyen kilşiler eline geçebilmektedir
Alıntı:
faikkk rumuzlu üyeden alıntı
Dediğiniz konu ile ilgili bir yazılımcı olarak microsoft Türkiye ile irtibata geçip şuan şifresinin kırıldığını dediğiniz adresin eski kayıt bilgilerini ve daha önce kullandığınız şifrenizle birlikte müracaatınız durumda hesabınızın tekrar sizin kontrolünüze verilmesi mümkündür.
Kişinin tespiti teknik olarak zordur sadece bilinen bir ip adresinden ibaret olduğu için herhangi bir cafeden veya wriless ağından konuşuyor olması mümkündür fakat konuşma sırasında ip adresinini hangi sabit noya ait olduğubun tespiti kolaydır ve (şantaj vs.) gibi konulardan yakalanan bir çok kişiyi örnek verebiliriz.
Mail deyip geçmemek lazım banka bilgilerimizden şirket yazışmalarına kadar tüm bilgiler istenmeyen kilşiler eline geçebilmektedir
Faik bey merhabalar,
Hotmail şifresi kırılmış Dijital imzası olmayan e mail hesabından yapılan tehdit hakaret v.s gibi olaylarda farkeden bir şey oluyor mu?Yani mail'ın asıl sahibi yine sorumlu tutulamaz sanırım?
Bildigim kadarıyla dijital ımzalı maillarda, gonderen kısı gonderdıgını alan kısıde aldığını inkar edemiyor ... Mesala bir şirkete bağlı mail adresinden bu olay yapıldıysa bunun kime ait oldugu zaten belli ..
Teknolojiyle paralel yazılımında büyük hızla geliştiği sabah kalktığımızda bildiklereimizin eskidiğinin farketiğimiz bu dünyada başkasının adına bir başkasına mail göndermek te mümkündür hukuki boyutunu bilmiyorum ama firma adına alınan maillerde hosting firmasındaki kayıtlardan maillerden ne gibi yazışmaların yapıldığının tespiti kolaydır fakat sanal ortamdaki olayların gerçek hayatta hukuk ta nasıl kullanılacağı üzerine eksiklerimiz çok var.
Bu eksikliklerin bir an önce kapatılması hepimizin temennisidir. Ülkemizin bir an önce genel nitelikteki "İnternet Kanunu" na kavuşması gereklidir.