'Ö-Se-Ye-Me' şarkısı hakkında dava açıldı
ÖSS sınavını, yazdıkları ÖSYM şarkısı ile protesto eden 7 genç hakkında kamu görevlilerine hakaretten dava açıldı.
Gençler, suçlu bulunursa 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılacak.
Kurdukları müzik grubu Grup Deli ile Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezini protesto etmek amacıyla ‘Ö-Se-Ye-Me şarkısını yazan ve besteleyen 7 genç hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.
ÖSYM Başkanlığı’nın suç duyurusu üzerine açılan davada gençler ‘Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçlamasıyla yargılanacak.
Savcılığın iddianamesinde şarkının, internet ortamında çoğaltılarak “Umuma arz seviyesine geldiği ve şarkının çirkin el ve vücut hareketlerinin yapıldığı kliplere konu olduğu” belirtildi.
Gençlerin 1 yıl 5 ay 15 gün hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Dava konusu şarkı, geçen yıl Youtube internet sitesinde yayınlanmış, en çok izlenen kliplerden olmuştu.
www.ntvmsnbc.com
.................................
Dinlemedigim icin bu sarki hakkinda yorum yapamayacagim.
Ancak, ''Muzik Evrenseldir'' kavrami karsisinda kafam karisti! Acilan bu dava hakkinda sizler ne dusunuyorsunuz?
Re: 'Ö-Se-Ye-Me' şarkısı hakkında dava açıldı
Valla benim de kafam karıştı Sayın deniz02,
Bir tarafta Atatürk'ü çok afedersiniz ibne benzetmesiyle aşağılayan bir kendini bilmeze "Hakaret sayılırsa..., sayılmazsa..., saymayabilirler ..." diyen birileri. Diğer tarafta da bir şarkıdan dolayı (ben de dinlemedim ama sinkaflı olduğunu duymuştum) hemen kolları sıvayan diğerleri... :D
Hakaretse ikisi de hakaret, peki muamele neden farklı?...
:oiZLEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM:o
ABD' de Eminem grubu, George Bush'u kastederek oldukça müstehcen ifadelerle şarkı yapıyor, diğer ülkelerde de birçok şarkıcı ve grup aynı şekilde siyasi olaylara ve kişilere karşı tepkilerini müzik yoluyla gösteriyorlar ve bunu hiç çekinmeye gerek duymadan yapıyorlar, kimse de dava açmıyor. Hatta George Michael, bir klibinde Tony Blair'i Bush'un havhavı olarak göstermişti. Bu çeşit özgürlük konusunda biz mi yanlışız, onlar mı yanlış, kafam karıştı...:rolleyes: